Postaus on toteutettu yhteistyössä ravintola Kalatorin kanssa.
Olen aina silloin tällöin käynyt ravintola Kalatorissa lounaalla, mutta vielä aivan viime viikonlopulle asti olin tullut säästäneeksi pitkän kaavan mukaan nautittua illallista siellä erityiseen hetkeen.
Kun poikaystäväni kanssa räknäsimme, että vuosipäivämme osui jo viime vuoden puolelle - tarkemmin sanottuna marraskuulle, eikä sitä oltu vielä ehditty juhlistaa, päätimme, että nyt on aika.
Tiesimme jo entuudestaan, että Kalatorin väki osaa hommansa, joten emme lähteneet soveltamaan heidän meille tekemää menuehdotusta.
Riitti, että saavuimme ajallaan paikalle, ja siitä eteenpäin meistä pidettiin hyvää huolta.
MENU
blinit
prässättyä karitsanpotkaa
limesorbettia ja kurkkugranitaa
häränposkea Reinin tilalta, punaviini- ja bearnaisekastiketta sekä valkosipuliperunoita
---
paistettuja ahvenfileitä, rapukastiketta ja tilli-perunakakku
mantelikakku, päärynäsorbetti, suolakinuskia ja mantelikrokanttia
Jollekulle Kalatori voi olla tuttu aiemmalta nimeltään, joka oli S.J. Nyyperi. Viime maaliskuussa nimi vaihdettiin Kalatoriksi, sillä ihmisten puheissa hotelli Vanhan Rauman yhteydessä sijaitseva ravintola oli aina vain kerrasta toiseen se Kalatorin ravintola. Hyvää reagointia yrittäjiltä!
Kalatorissa on viime vuosina panostettu vahvasti paikan ja henkilökunnan kehittämiseen: keittiössä oppejaan on ollut jakamassa muun muassa Hans Välimäki.
Ravintola on järjestänyt myös säännöllisesti tasting-iltoja, jolloin kaupunkilaiset ovat päässeet kunnolla herkuttelemaan ja keittiössä on saatu irrotella uusien makujen ja annosten äärellä.
Ravintola on järjestänyt myös säännöllisesti tasting-iltoja, jolloin kaupunkilaiset ovat päässeet kunnolla herkuttelemaan ja keittiössä on saatu irrotella uusien makujen ja annosten äärellä.
Illallisemme Kalatorissa oli alusta loppuun erittäin maistuva ja sitä säestettiin todella mukavalla asiakaspalvelulla. Kellään ei ollut ruokaa tai viiniä tarjoillessa semmoinen hoppu, etteikö olisi ehtinyt hetkeksi pysähtyä kanssamme jo nautituista annoksista, persoonallisista lautasista tai hyvin ruuan kanssa mätsätyistä viineistä juttelemaan.
Kaikkein parhaiten illalliselta jäivät makuelämyksinä mieleen loistavat viinit (häränposken kanssa tarjottu punkku oli nimeltään Bad boy!), blinien kanssa tarjottu savuporomousse, monipuolinen drinkkilista sekä pääruuan taivaallinen rapukastike.
Kun illallisen päätteeksi vielä keittiömestari kävi kysymässä fiiliksiämme, kertoi hän pistäneensä merkille juuri allekirjoittaneen tyhjentyneen pääruokalautasen ja siltä kadonneen rapukastikkeen.
- Sehän oli suorastaan nuoltu puhtaaksi, hän pääsi lohkaisemaan.
Mitään en myönnä....
Illallinen Kalatorissa oli ehdottomasti erityiseen iltaan säästämisen arvoinen. Ihanan illan seurauksena taitaa kyllä käydä niin, että seuraavaa iltaa ei raaski säästää aivan yhtä hartaasti..!
RUOKAILIJOIDEN TUOMIO: 5/5 & 5/5
Ravintola Kalatori, Vanhankirkonkatu 26, Rauma
JUTTUSARJASSA AIEMMIN JULKAISTU:
- Kapteeninhuone
- Everest 8848 (sittemmin muuttanut uuteen osoitteeseen Kuninkaankatu 19)
- Osteria da Filippo
- Lungi (sittemmin sulkeutunut)
- Wanhan Rauman kellari
- Wen Jing
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti