22. kesäkuuta 2015

Puhdistajasmoothie juhannuksen jälkeiseen oloon

Juhannuksen jälkeinen maanantai tarkoittaa monelle takaisin arjen askareiden pariin hyppäämistä. Juhannuksen tuhdit grillattavat ja yömyöhään nautitut iloliemet saattavat kuitenkin vielä muistuttaa itsestään korisevana vatsana ja jännittävinä vessareissuina. Keskikesän juhlasta toipuminen kannattaa aloittaa viimeistään nyt - ja mielellään sisältäpäin.


Vihreä puhdistajasmoothie on ihanan kirpsakka, joten lehtikaali ja persilja katoavat lasissa vatsan pohjalle miltei huomaamatta. Smoothiessa on lisäksi paljon A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä rautaa ja kaliumia. Myös limen kehutaan tehostavan kehoa puhdistavaa vaikutusta.

Jotta juhannuksen kuonat lähtisivät varmasti liikkeelle, tein puhdistajasmoothieta heti tuplasatsin. Vaikka valon määrä herättelee aamuisin jo mukavasti, täräyttää tämä smoothie varmasti paremmin hereille kuin makea joqurtti.

vihersmoothie
Alkuperäinen ohje Vihermehut & -smoothiet -kirjasta (Gummerus).

Tarvitset: (2 annosta)
2 omenaa
noin 60 g lehtikaalia
4 kiiviä
pienen kourallisen persiljaa
avokadon
½ limen

Leikkaa omena isoiksi lohkoiksi ja jätä kota käyttämättä. Kuori myös kiivit. Mehusta omenat, kiivit ja lehtikaali. Lisää mehu persiljan ja avokadon (ilman kuoria ja siementä) kanssa blenderiin, purista joukkoon limen mehu ja surauta smoothieksi. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti