9. heinäkuuta 2015

Henri Alenin hernepasta

Kesäaikaan voi todella käydä niin, että saa yliannostuksen uusista perunoista ja broilerin grillipihveistä. Silloin voi vaikka napata käteensa Henri Alenin Vuoden keittokirjan ja katsastaa sieltä kesään sopivat reseptit läpi.

Vaikka kirja on taitettu melko tummasävyisillä kuvilla, erityisesti yksi resepti onnistui herättämään kesäisen ruokahaluni. Hernepastan luvattiin valmistuvan käden käänteessä - ja niinhän se myös teki.

Kun omalla parvekkeella vielä sattui kasvamaan minttua, oli erittäin mieltä ylentävää silputa jotain itse kasvattamaansa ruuan joukkoon. Minulla kun on taipumusta hankkia kaiken maailman yrttejä parvekkeelle, mutta sitten ihmetellä, että mihin näitä oikein tunkisi.

Ruohosipulin käyttämisessä ei ole ongelmaa, mutta esimerkiksi thai-basilikani on innostunut kukkimaan, kun en ole osannut harventaa sitä lehtiä nyppimällä.

Saapa nähdä, miten itse herra Alen kommentoi tätä pastaa Twitterissä - totta kai ihan vähän alkuperäistä ohjetta piti peukaloida. ;-) Allekirjoittaneen löytää Twitteristä muuten nimellä @Maijush.

Tarvitset: (4 annosta)
1-2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 150 g pekonia
400 g spaghettia
2 dl herneitä
2 rkl hienonnettua minttua
noin ½ dl sitruunaoliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
parmesania

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Silppua pekoni pannulle, ja kun se alkaa saada vähän väriä, lisää pannulle silputtu kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle pienen hetken kuluttua herneet, minttu ja oliiviöljyä. Laske lämpötilaa niin, etten enää paista pastan höystettä vaan lämmittät kaikki pannulle juuri laitetut raaka-aineet.

Valuta kypsä pasta, kaada se pannulle muiden ainesten joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa raastetun parmesanin kanssa.

Vuoden keittokirja on saatu arvostelukappaleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti