10. joulukuuta 2016

LUUKKU 10: Valuva uunijuusto & hunajaiset pähkinät



Juustojen juusto. Pikkujoulupöydän kuningatar. Lautasellinen, joka nuollaan puhtaaksi. Ihanan sotkuista ja syntisen hyvää.

Sitä on uunissa pehmeäksi paahdettu camembert-juusto, joka on kuorrutettu komealla keolla hunajaisisa pähkinöitä.

Ellet usko, suosittelen kokeilemaan.

VALUVA UUNIJUUSTO & HUNAJAISET PÄHKINÄT

250 g kiekko camembert-juustoa
noin 50 g pähkinöitä
suolaa
hunajaa

Leikkaa  kuorellisesta  juustokiekosta  toiselta  laakealta  pinnalta  kuori  kokonaan  pois.  Laita  juustokiekko leivinpaperin  päälle  pellille  leikattu  puoli  ylöspäin  ja  paista  sitä  200  asteessa  noin  kahdeksan  minuuttia, jotta juusto pehmenee, mutta se pysyy kuitenkin vielä koossa.

Paahda  pähkinöitä  kuivalla  pannulla  hetki,  jotta  ne  saavat  pintaansa  hieman  väriä.  Sekoita  pähkinöiden joukkoon  ripaus  hunajaa  ja  suolaa.  Asettele hunajaiset pähkinät pehmenneen  juuston  päälle.  Tarjoa lämpimänä suolakeksien kanssa.

4 kommenttia: