14. joulukuuta 2016

LUUKKU 14: Pinaattigalette

Kun nälkäinen poikaystävä saapuu treeneistä kotiin ja hän tihrustaa, mitä keittiön pöydältä löytyy, saattaa galette herkästi näyttääkin pizzalta. Meidän keittiössä ensimmäistä kertaa valmistunut galette kätki sisäänsä juustoja ja vihreää - rouskuvuutta pohjan ohella toivat pinjansiemenet.

Galette ei säilynyt meidän kotonamme 24 tuntia pidempää - siitä pidin eritoten minä huolen. Tämä resepti jää siis ehdottomasti käyttööni. Tulen tekemään siitä varmasti vielä monta erilaista variaatiota ja lähempänä kesää voisin kokeilla ensi kertaa makeita galetteja!

PINAATTIGALETTE

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
100 g voita
50 g parmesanijuustoa
2 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja juusto keskenään. Nypi joukkoon voi ja lisää raastettu parmesani. Lisää vesi ja osta taikina jääkaappiin odottamaan.

140 g pinaattia
pieni sipuli
valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
noin 100 g mozzarellaa
1/4 dl pinjansiemeniä
0,5 dl basilikanlehtiä
kananmuna

Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä oliiviöljytilkassa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle pinaatinlehdet ja kääntele niitä sen verran, että lehdet pehmenevät.

Kaulitse pohjataikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30-senttimetriseksi ympyräksi. Levitä pinaatit ja sipulit taikinan keskelle, jätä reunoille noin neljä senttimetriä tyhjää tilaa. Revi päälle mozzarella, taita reunat täytteen päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Voitele galeten reunat kananmunalla, siirrä galette leivinpaperin kanssa uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, jotta juusto ja reunat saavat väriä.

Koristele valmis galette tuoreilla basilikanlehdillä.

Ohjetta hieman muutettu Soppa 365:n reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti