11. helmikuuta 2017

Safkakoulu: 6 vinkkiä parempaan hyvinvointiin

Postaus on tehty yhteistyössä ruokapuoti Lumon kanssa.


Pääsin tammikuussa osallistumaan raumalaisen ruokapuoti Lumon Safkakouluun. Yrittäjä Tero Suhosen johdolla meitä kokoontui Hyvinvoinnin Walimon tiloissa kolmena iltana noin parisenkymmentä ruuasta ja hyvinvoinnista kiinnostunutta.

Ikähaitari oli laaja, joukossa oli sekä miehiä että naisia, eikä porukassa tunnettu "tyhmiä kysymyksiä".

Kokosin tähän postaukseen koulusta tarttuneita hyvinvointivinkkejä. Voisiko näistä joku toimia sinunkin kohdallasi?

1. Mieti, mitä vatsallesi kuuluu.

Kuuluvatko irtokarkit herkutteluhetkiisi, mutta niiden syömisen jälkeen vatsa onkin sekaisin? Närästääkö herkästi tai tuntuuko siltä, että ilmakuplat juoksevat suolistossa kilpaa? Tuntuuko siltä, että vatsasi voisi voida paremmin?

Ruokavalio vaatii huomiota. Isoin kimmoke asioiden parantamiselle on tunne siitä, että kaikki ei ole nyt parhaalla tolalla ja muutoksia tekemällä oma hyvinvointi kasvaa.

Mikäli vatsa tuntuu välillä elävän omaa ihmeellistä elämäänsä, kokeile ruokapäiväkirjan pitämistä. Huomaatko yhtäläisyyksiä tiettyjen ruokien syömisessä ja vatsan oudossa olossa?


2.  Panosta ravintorikkaisiin aamupaloihin.

Aloita päiväsi annoksella hyvinvointia. Vaihda kaurapuuro tai murot raakapuuroon.

2 annosta

4 dl kauramaitoa
4 rlk chia-siemeniä
2 dl mustikoita
2 rkl kookosöljyä
1 rkl psylliumia
banaani
koristeeksi pähkinöitä ja mulperimarjoja

Laita chia-siemenet kauramaidon joukkoon illalla turpoamaan. Blendaa aamulla kaikki puuroainekset ja koristele valmis annos siemenillä ja marjoilla.

HUOM! Siementen liottaminen on ehdottoman tärkeää. Muuten chiat voivat saada ne ilmakuplat suolistossa hippasille.

3. Syö värejä.

Erityisen loistavia ovat tummanvihreät kasvikset, kuten vaikka parsakaali. Jos et ole vuosiin koskenut parsakaaliin, olisiko jo aika? Siitä voi alkaa vaikka pitämään niin kuin allekirjoittaneelle kävi. :)

4. Valitse aina laadukkaampi vaihtoehto.

Päivitä öljyt kylmäpuristettuihin luomulaatuisiin öljyihin. Jätä vaalea paahtoleipä kauppaan ja syö mielummin täysjyväleipää, josta löytyy siemeniä. Anna itsellesi kaupassa hiukan aikaa tuoteselosteiden tutkimiseen. Mieti, haluatko syödä valmislihapullia, joiden lihapitoisuus on 21% ?

5. Anna itsellesi lupa herkutella - laadukkaasti.

Tämänhetkiset kolme suosikkiani naposteluvaihteen iskiessä ovat mulperimarjat, kaakaojauheessa kieräytetyt pehmeät taatelit sekä raakasuklaa.6. Löydä itsellesi sopivin tapa.

Ruokamaailmaan voisi uppoutua todella syvälle, ja jokaiselle asialle löytyy puoltajansa ja vastustajansa. Löydä kultainen keskitie, joka saa sinut voimaan hyvin.

Kaappeja ei tarvitse kerralla täytää ihmeellisen nimisillä superfoodeilla. Viime kesänä poimitut mustikat siellä pakastimessa ovat erittäin hyvä alku!


Terveellisempää ja ravinteikkaampaa alkanutta vuotta just sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti