18. elokuuta 2016

Trillby & Chadwick | Salakapakka Helsingissä

Välillä sitä ihmisellä välähtää.

Olimme kesälomareissulla poikaystäväni kanssa kävelemässä Helsingin kaduilla ja pohdimme samalla, mikä olisi mukava paikka istua lasillisille. Siinä hetkessä jostain aivosopukoista mieleeni muistui eräs blogikirjoitus, jossa oltiin vierailtu paikallisessa salakapakassa.

Laitoin googlen laulamaan ja iloksemme huomasimme, ettemme olleet edes kovin kaukana Trillby & Chadwick -kapakasta - tai ihan varma ei tietenkään voinut asiasta olla, sillä salakapakasta ilmoitetaan tietysti julkisuuteen vain kadun nimi. Ei siis rakennuksen numeroa.

Janoisten ihmisten pitää siis nähdä hieman vaivaa löytääkseen etsimänsä. Meidän kohdallamme se vaati kadun päästä päähän kulkemisen, muutamiin oviaukkoihin kurkistamisen sekä yhdellä sisäpihallakin seikkailemisen.

Lopulta osuimme oikean oven taakse, emmekä olleet ainoita, jotka sillä hetkellä kapakkaan pyrkivät. Eteisessä oli jopa pienen pientä tunkua. Ihmiset haettiin sisälle seurueittain salaovesta ohjaten.

Sisälle päästyämme ahmimme hämyisen, mutta äärettömän tyylikkään kapakan tunnelmaa. Kuulimme myös ensikertalaisina kapakan säännöt, että kuvia täällä ei oteta ja paikalta poistutaan takaoven kautta, jotta salamyhkäisyyttä saadaan pidettyä yllä.

Trillby & Chadwick on ollut auki jo kaksi vuotta, joten oli hauska huomata naapuriseurueista, miten sisällä silti riitti ihastuksissaan olevia ensikertalaisia ihan meidän kahden tavoin.

Entäpä ne drinkit sitten?

Menu oli oikeastaan pieni painettu kirjanen tarinoineen ja me varmistimme vielä tarjoilijalta omien alustavien valintojemme makumaailman.

Minun kirprakassa drinkissäni wau-efektiä loi lasin reunaan puisella pyykkipojalla kiinnitetty savuava kanelitanko ja rosmariinin oksa.

Poikakaverin drinkki puolestaan tarjoiltiin puolestaan valtaisan jääpalan kera, jonka päälle oli taiteiltu kirjan sivusta pieni lennokki. Tässä drinkissä oli vieläpä sekaisin pelkkiä viinaksia ilman lantrinkia, mutta ne oli sokerilla pyöristetty mukavan makuiseksi yhdistelmäksi.


Ellet ole vielä käynyt, mene.


Pieni etsiminen ja pähkäily kuuluu asiaan ja tekee kokemuksesta entistä erityisemmän.

Trillby & Chadwick, Katariinankatu, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti