17. kesäkuuta 2013

Aurinkoiset ruisnapit


Muistatteko vielä edellisessä postauksessa hehkuttamani aurinkojuustolevitteen? Mautamattoman tuorejuuston sekaan silputtiin siis aurinkokuivattuja tomaatteeja, ruohosipulia ja töräytettiin kyytipojaksi ripaus mausteita.

Viikonloppuna emännöimissäni terassikauden avajaisissa tarjosin valmistamaani tuorejuustoa rouskuvilta ruisnapeilta. Syötiin kolmistaan kaikki ennen kuin yksi ystävä ehti edes pelipaikalle... mutta onneksi tarpeita oli jäänyt sen verran yli, että sain pikaisesti valmistettua vielä illan toisen kattauksen! :) Ohje lähti oikeastaan kaikille jakoon, sillä totesimme yhdestä suusta, että hyvien vierastarjottavien ei tarvitse olla tämän monimutkaisempia.

Jos nyt pienen spesialiteetin haluaa näistä suolapaloista poimia, niin ripottelin valmiiden nappien pinnalle muutamia kreikkalaisen basilikan lehtiä. Niin - en edes tiennyt tällaisesta yrtistä ennen kuin ostin sellaisen omalle takapihalleni kasvamaan.

Mikä on oma luottoreseptisi, kun yllätysvieraat soittavat olevansa jo matkalla? Vinkkaa ja linkitä vaikka omaan blogiisi! :)

2 kommenttia:

 1. Uusi jälkkäriluottoreseptini voisi olla Huijarin raparperibrulee, jota voi tehdä sesongin mukaan eri hedelmistä tai marjoista ja vaikka pakastemarjoistakin.

  http://lumolifestyle.blogspot.fi/2013/06/cheats-rhubarb-creme-brulee.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas varsin nokkela ohje! En ole vielä ehtinyt saada yliannostusta raparperista, joten voisin kokeilla. :)

   Poista