12. syyskuuta 2011

Rukiinen hampurilainen

Hampurilaisestakin on mahdollista valmistaa terveellinen versio vaihtamalla vehnäpulla ruisleipään ja paistamalla jauhelihapihvit itse. Majoneesinkin voi halutessaan jättää pois, mutta niin hurjaksi terveysintoilijaksi en minä alkanut. Pitäähän purilaisessa joitain tuttujakin elementtejä olla. :)

Tarvitset:
ruisleipiä
400 g jauhelihaa
keltasipulin
punasipulin
paahdettua sipulirouhetta
salaatinlehtiä
tomaatin
majoneesia
ketsuppia
2 kananmunaa

Silppua keltasipuli ja sekoita se jauhelihan joukkoon. Mausta pihvitaikina esimerkiksi paprikamausteella ja pippurilla. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Joukkoon voi halutessaan lisätä hieman korppujauhoja. Tee taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla. Kokoa rukiiset hampurilaiset levittämällä pohjalle ketsuppi ja sipulirouhe, pihvin päälle majoneesi, tomaatit, salaatti ja punasipulirinkulat. Kansi päälle ja voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti