1. joulukuuta 2011

Krutongit

Krutongit tulee usein ostettua kaupasta valmiina, vaikka niiden valmistaminen omin kätösin on hyperhelppoa. Tottakai itse tekeminen myös palkitsee aivan eri tavalla kuin valmiiden ainesten kiikuttaminen kassahihnalle. :) Tein omat krutonkini juustopaahtoleivästä, joten maustoin ne kevyesti vain suolalla. Tavallisesta leivästä tehtyjä krutonkeja voi maustaa esimerkiksi valkosipulijauheella.

Tarvitset:
n. 6 paahtoleipäsiivua
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa paahtoleivistä tummat reunat pois ja pilko leivät kuutioiksi. Voitele paistinpannun pinta kevyesti oliiviöljyllä ja lisää leipäkuutiot pannulle. Kun kuutioiden pintaan on tullut hieman väriä, käännä lämpö pienemmälle ja mausta krutongit. Leipiä ei ole tarkoitus paahtaa, vaan ennemminkin kuivattaa. Kun krutongit ovat rapsakoita, ota ne pois pannulta.

Tarjoa krutonkeja salaattien tai sosekeittojen lisäkkeenä. Hieman isommat krutongit sopivat hyvin myös kulhosta napsittaviksi sipsin korvikkeiksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti