8. huhtikuuta 2013

Kohupannarit goes blue


Olen jo niin totaalisen myöhässä edelleenkin kokeiluaan odottavan avokadopastan kanssa, että päätin hypätä hieman rivakammassa tahdissa kohupannukakkujen kelkkaan. Törmäsin banaanipannukakkujen ohjeeseen Eeva Kolun blogissa, jossa ohje puolestaan oli bongattu Ruokahommista. Näinhän nämä asiat blogimaailmassa menevät - nappaat ohjeen sieltä ja maustat sitä vähän aineksilla täältä.

Itse en tietenkään voinut olla hieman leikkimättä ohjeen kanssa, joten surautin taikinaan myös mustikoita ja kuitulisää. Uudenlaisen taikinan paistaminen oli hieman erilaista kuin yleensä, tottakai. Ensin letuistani tulikin liian paksuja ja niiden paistaminen oli vähän vaivalloista, mutta loppua kohden touhu alkoi sujua.

Mustikoiden ja vaalean siirapin kanssa syömäni letut olivat hyviä, mutta pitäydyn silti mieluummin perinteisissä pannukakuissa. Ehkä annan vielä toisen mahdollisuuden aivan pelkistetylle alkuperäiselle ohjeelle ja palaan näiden sinisten pariin sitten, kun olen tilanteessa, jossa minun pitää yllättää joukko pieniä lapsia. Onhan sinertävän ruuan syöminen aika jännittävää?

Tarvitset:
2 banaania
4 kananmunaa
½ dl mustikoita
1 rkl spelt-kuitulisää
voita paistamiseen

Surauta kaikki ainekset taikinaksi blenderissä. Paista pannukakut voissa pikkulettupannulla matalalla lämmöllä. Tarjoa esimerkiksi mustikoiden ja vaalean siirapin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voisikohan syynä vaivalloiseen paistamiseen olla tuo kuitulisä? Kokeilin meinaa itsekin ko. lettuja lisäten taikinaan leseitä, mutta kököksihän tuo meni. Kokeilin sitten ihan beisikkireseptiä, ja toimi PALJON paremmin! Ei siis ehkä kannata luovuttaa vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla! Pannukakkujen ideahan oli naurettavan vähäiset raaka-aineet, joten olisi kai vaan pitänyt uskoa, ettei niihin kannata tujauttaa kuiva-ainekaapista mitään ylimääräistä. :)

      Poista