23. huhtikuuta 2013

Lämmin aurinkosalaatti

Tein tänään huomaamattani ihmiskokeen. Lounaaksi nautin jääkaapin jämistä kootun kasvispainotteisen lämpimän salaatin. Illalliseksi valmistin puolestaan kermaista kinkku-pekonikastiketta pastalle.

Syömisen jälkeinen olo oli huomattavasti parempi kasvisruuan jälkeen. Vaikka söinkin hieman liian ison annoksen, olin täynnä, mutta en ähkyssä. Sen sijaan keskikokoisen pasta-annoksen jälkeen jouduin ihan vähän hieromaan vatsaani, että ruoka olisi hieman laskenut ennen suunnistamaan lähtöä.

Opin tästä ainakin sen, että värien syöminen todella kannattaa!

Tarviset:
voinokareen
2 porkkanaa
½ paprikan
halloumijuustoa
mustapippuria
auringonkukansiemeniä

Pilko voinokareen seuraksi pannulle ensimmäisenä kuoritut porkkanat, lisää sitten pilkottu paprika ja lopuksi kuutioitu halloumi. Mausta mustapippurilla. Salaatti on valmis, kun halloumi on lämmennyt, tällöin porkkanat jäävät vielä rouskuviksi. Ripottele valmiin annoksen päälle auringonkukansiemeniä.

4 kommenttia:

 1. Olen huomannut ihan saman erityisesti lounasruoissa: salaatin tai kasvisruoan jälkeen energiaa jatkaa työpäivää löytyy huomattavasti enemmän kuin raskaamman liharuoan jälkeen, jolloin veto on ihan pois.

  ps. Blogistani löytyy haaste sinulle, jos innostut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Nälkäisenä ruokatunnilla tulee usein syötyä liikaa, mutta isosta kasvislounaasta palautuu huomattavasti nopeammin! :)

   Kiitos, laitan haasteeseen vastaamisen harkintaan. :)

   Poista
 2. Tämmönen on ihanaa kesäruokaa, silloin kun ei jaksa kauaa seistä lieden äärellä, koska haluaisi olla jo ulkona nauttimassa auringosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Innostuin väreistä nyt ihan toden teolla, ja tänään kiikutin kaupasta ennätysmäärän kasviksia kotiin. Illallisella lautasmalli tulee olemaan kohdillaan! :)

   Poista