20. tammikuuta 2014

Tuorepuuro

Tuorepuuroa tuntuu nyt löytyvän yhden jos toisenkin kaverin aamupalapöydästä. Aamu-uniselle tämä aamupala sopii mainiosti, sillä puuro laitetaan jääkaappiin tekeytymään jo illalla. Aamulla nautitaan enää vain herkullisesta lopputuloksesta.

Tuorepuuroja on varmasti yhtä monta kuin niiden tekijääkin. Ystäväni sekoittaa mielellään kaurahiutaleiden joukkoon maitorahkaa ja kruunaa annoksen aamulla banaanilla ja mustikoilla. Itse kokeilin tällä kertaa hieman notkeampaa puuroa, jossa maistuu ihana kaneli.

Tarvitset: (1 annos)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl mautamatonta jogurttia
kanelia
luumuhilloa

Sekoita illalla kaurahiutaleet, maito ja jogurtti tasaiseksi seokseksi. Mausta kanelilla. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Nauti aamulla luumuhillon kanssa.

Mikäli haluat puurosta paksumpaa, vähennä maidon määrä esimerkiksi ½ desilitraan.

6 kommenttia:

 1. Tuorepuuro on aivan fantastinen aamupala kyllä, kun kaikki valmistelut voi hoitaa edellisenä iltana. Tuo luumusilmä on hyvä idea, vähän särpäkkää makeutta kehiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun ne valmistelut muistaisi silloin illalla jo hoitaa... :D Jep! Mulla jäi luumujoulutorttujen väkertäminen kokonaan väliin, joten onneksi hillo kelpaa puuroon silmäksi. :)

   Poista
 2. Kiitos kun muistutit puuroasiasta! Kanelipuuro odottaa täällä aamua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tänään kokeilin itse hieman pienemmällä maitomäärällä ja paksumpi puuro oli myös tosi hyvää. :) Tässä saa hiukan enemmän proteiinejakin heti aamutuimaan, kun yleensä keitän puuroni veteen ja lorautan valmiin puuron sekaan vain hieman maitoa.

   Poista
 3. Hetihän tätä tuorepuuron valmistusta piti kokeilla, koska muutamana aamuna kokeiltu lämmin kaurapuuro alko jo ällömään. Tein oman versioni tuorepuurosta tyyliin mitä kaapista löytyy, mutta periaate sama, joten aamulla on luvassa jotain hyvää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa, että puuronkin kanssa pystyy tekemään eri variaatioita, niin ei pääse kyllästymään! :)

   Poista