30. toukokuuta 2015

Kuivakaapin tyhjennys: mannasuurimot

Minulle tuppaa vähän liian usein käymään niin, että ostan jotain erityistä reseptiä varten vähän erikoisempia jauhoja. Reseptikokeilun jälkeen tekee mieli kokeilla taas jotain uutta, ja vähitellen kuiva-ainekaappi on siinä pisteessä, että se pullistelee ja paukkuu.

Tänään aamulla avasin kuiva-ainekaapin ovet sillä ajatuksella, että täältä varmasti löytyy jotain aamupalatarviketta. Käteeni osuikin mannasuurimopussi. En muista, koska olisin siihen viimeksi tarttunut, mutta kaapintyhjennysmeiningeissä meillä valmistettiin tänään mannapuuroa.

Jo aikaisemmin viikolla leivoin saaristolaislimppua, joten myös vähän harvemmin käyttämäni kaljamallaspussi tyhjeni piirun verran. Kyllä tämä tästä. Kaapin tyhjennys on mukavaa puuhaa, sillä matkan varrella pääsee nauttimaan jos jonkinmoisista makuelämyksistä.

Taidanpa vielä tyhjentää mittavia teevarastojanikin ennen lakkiaisjuhliin valmistautumista. Appelsiini-chilitee herättelee päivään muakvasti.

Onnea kaikille tänään valmistuville!

Tarvitset: (2 annosta)
5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
1/4 tl suolaa
marjoja
hunajaa
maitoa tarjoiluun

Kiehauta maito kattilassa. Vispaa joukkoon mannasuurimot, mausta suolalla ja keittele miedolla lämmöllä useasti sekoitellen noin 7-10 minuuttia.

Tarjoa valmis mannapuuro maidon, hunajan ja marjojen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Näin äiti-ihmisenä tuntuu jopa hassulta että puuro olisi jotenkin erikoinen aamiainen, itse kun keitän puuroa parhaimmillaan kahdesti päivässä ja joku laji on aina kauppalistalla. Pitempään kun mietin eipä meilläkään juuri puuroa syöty ennen lapsia, ei varsinkaan maitopuuroja. Mannapuuro on kyllä vähän erkoispuuro, sellainen lapsuuden herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurapuuroa itseltäkin löytyy aina kaapista, vaikka puuroa syönkin melko kausittain - välillä joka aamu ja toisinaan taas tulee pitkiäkin taukoja. Joo, mannapuuro on pikkuisen spesiaalimpi, joten sen keittoon piti oikein "erikseen ryhtyä". :-)

      Poista