2. tammikuuta 2011

Folioperunat

Tiedättehän sellaiset päivät kun keiteyt perunat tökkivät ja pahasti? Silloin kannattaa valmistaa herkullisia folioperunoita uunissa. Ne ovat helppoja ja ensimmäisellä kerralla varmasti jännittäviäkin ilmestyksiä ruokapöydässä. Mitähän tuolta folion alta mahtaa paljastua...? :)

Tarvitset:
isohkoja perunoita (esimerkiksi rosamunda-lajiketta)
öljyä
mausteita (paprikajauhe, perunamauste, suola...)
täytteeksi voi halutessaan ripotella myös aurajuustoa

Halkaise pestyt perunat kuvan osoittamalla tavalla. Aseta ne yksitellen foliopalan päälle ja voitele öljyllä. Ripottele päälle mausteet ja aurajuusto. Mausteita voi käyttää aika runsaalla kädellä, sillä uunissa muhiessaan ne hieman miedontuvat.Sulje folio nyytiksi ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa tunti 200 asteessa.

Folioperunat sopivat mainiosti esimerkiksi perheen viikonloppuruokailuun. Muistan, miten ollessani nuorempi, meillä kotona panostettiin aina lauantai-iltaisin parempaan ruokaan, ja monesti söimmekin folioperunoita ja uunissa pitkään haudutettua paistia. Kyllä ruokaan liittyvät muistot ovat ihania! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti