4. tammikuuta 2011

Juustoiset valkosipulipatongitSalibandyn MM-kisojen erätauolla päädyin maistamaan herkullisia valkosipulileipiä, jotka oli vuorattu juustolla. Kotona vastaavia oli pakko yrittää väkertää itsekin!

Ostin valmiiksi paistetun patongin, jonka siivutin vinoiksi paloiksi. Levitin palojen päälle valkosipulimurskaa ja ripottelin päälle mozzarellajuustoraastetta. Leivät viihtyivät uunin 200 asteessa niin kauan, että juuston pinta alkoi hieman rusehtua. Vaihdoin aika pian uunissa ylälämmön päälle, koska patongithan olivat jo kypsiä, juusto vain piti saada sulamaan.

Lopputuloksena sain kivoja välipalaleipiä, joita olisi mukava tarjota vaikka illanistujaisissa. Mutta pakko kyllä myöntää, että valkosipulimurskan kanssa näistä tuli aika tujuja. :) Ensi kerralla taidankin kokeilla valkosipulilevitettä patongin ja juuston väliin.

2 kommenttia:

  1. Raaka valkosipuli on kyllä aika kovaa tavaraa :) säilötty valkosipulimurskakin voisi olla vähän miedompaa näiden leipien päälle: olisi kuitenkin enemmän valkosipulista kuin tuorejuusto.

    VastaaPoista
  2. Käytin säilöttyä murskaa, mutta maku oli siltikin aika tuhti. Voi tosin olla, että innoissani levitin sitä liian runsaalla kädellä. :) Ajattelin kokeilla näitä joku kerta uudestaan. Silloin voisin sekoittaa creme fraicheen pienen määrän säilöttyä valkosipulimurskaa. Maku olisi varmasti miedompi, mutta täytteestä tulisi silti mehevä. :)

    VastaaPoista