25. tammikuuta 2011

Juustoleivät

Eilen ruokablogeja lukiessani törmäsin niin herkullisen kuuloiseen reseptiin, että se oli pakko toteuttaa. Juustoleivät olivat nopeita valmistaa ja olenkin popsinut niitä nyt niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. :)

Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
2 dl kevytmaitoa
150 g juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voi pienissä paloissa. Sekoita joko lusikalla tai nypi voi jauhoseoksen joukkoon. Kaada myös maito joukkoon ja sekoita hetki. Taputtele taikina jauhotetulla alsustalla noin 1,5 sentin paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja taita levy muutaman kerran kahtia. Kaulitse se uudestana ohueksi levyksi ja toista juustoraasteen ripottelu ja taittelu. Tee tätä kolme kertaa, ja kaulitse taikina lopuksi noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla keksejä ja asettele ne pellille. Ripottele leipien päälle loput juustoraasteesta ja paista uunissa 225 asteessa 8-10 minuuttia. Juustoraasteen voi ripotella leipien päälle myös uunistaoton jälkeen, jolloin se sulaa kivasti lämpimien leipien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti