12. tammikuuta 2011

Pekoniset broilerrullat

Pientä luksusta arkiruokailuun. Broilerrullat ovat periaatteessa yksinkertaisia, mutta onnistuakseen ne vaativat vähän näpertämistä.

Tarvitset:
minuuttipihvejä (marinoidut ja maninoimattomat käyvät molemmat)
pekonisiivuja
juustoa
tomaattia
kolmen juuston ruokakermaa

Viipaloi yksi tomaatti lohkoiksi ja raasta juustosta useampi siivu valmiiksi. Rullien kieriminen on suttaavaa puuhaa, joten täytteet on hyvä olla valmiina. Rullat kannattaa kääriä esimerkiksi leivinpaperin tai folion päällä, jotta leikkuulauta ei sotkeudu marinadista.

Aseta kanapihvi pekonisuikaleen päälle. (Yksikin pekoni riittää, mutta tiiviimpiä paketteja saa, jos käyttää kahta siivua ja kietoo ne ristiin pihvin ympärille.) Laita pihvin päälle pari juustoviipaletta ja tomaattilohko. Sitten seuraa haastavin vaihe: broilerin taittaminen kahtia ja sen kääriminen pekonilla. Tästä vaiheesta voinen sanoa, että tyyli on vapaa, eikä rullista saa oikein millään samannäköisiä. :)

Valmiin rullat nostetaan pannulle, jossa niitä käännellään ja kieritellään, jotta pihvi ja pekoni paistuisivat joka puolelta. Ensimmäistä kertaa näitä tehdessäni halkaisin pannulla yhden rullista, jotta pystyin varmistumaan riitävästä kypsyysasteesta. Lopuksi juustoinen ruokakerma kadetaan pannulle ja rullien annetaan hautua vielä hetki miedolla lämmöllä. Rullat tarjotaan riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti