13. tammikuuta 2011

Paella

Herkullinen paella on ruoka, jota kuuluu syödä isolla porukalla. Minulle siitä tulevat mieleen kesä, hyväntuuliset ihmiset, auringonpaiste ja tietenkin myös täydet masut. :) Pari kertaa olen paellaa valmistanut, ja tämä onkin Pirkan sivuilta jalostettu versio omaan makuun. En pidä erityisemmin katkaravuista, enkä muistakaan merenelävistä, joten olen jättänyt ne kokonaan pois tästä reseptistä.

Tarvitset:
300 g maninoituja broilersuikaleita
pekonisiivuja
n. 2dl pitkäjyväistä riisiä
n. 2 dl tomaattipyreetä (tai valmista pastakastiketta)
pieni sipuli pieni purjo
muutama valkosipulinkynsi
muutama desi vettä
hernemaissipaprika (pakaste)
musta- tai sitruunapippuria
persiljaa koristeluun

Aloita ruskistamalla broilersuikaleita, ja kun ne ovat saaneet vähän väriä, lisää joukkoon silputut pekonipalat, paloitellut sipulit ja riisi. Anna riisin hieman kuullottua pannulla ja lisää joukkoon tomaattipyre ja mausteet. Kaada päälle vesi ja anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon hernemaissipaprika ja hauduta vielä hetki. Maista riisiä, että se on varmasti kypsää ja koristele annos persiljalla.

Toivottavasti muistin kirjata kaikki vaiheet, sillä improvisioin reseptin aina lennossa sieltä Pirkan sivuilta. :) Saa kysyä tarkennuksia ohjeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti