24. syyskuuta 2011

Omena-vaniljapullat

En osaa tehdä sämpylöistä saatika pullista kauniin pyöreitä. Reunoihin jää aina röpöjä. Onneksi en ole esteetikko fanaattisimmasta päästä, joten jos maku on kohdillaan, pienet ulkonäkövirheet voi antaa anteeksi. :) Tässä pellillisessä myös koko oli omaa luokkaansa, eikä pullia jaksanut syödä kuin yhden kerrallaan. (Mikä on siis harvinaista!)

Tarvitset:
4 dl maitoa
1-2 kananmunaa
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
n. 1,5 l vehnäjauhoja
2 dl juoksevaa margariinia
1 prk Valion maustettu rahka vanilja
3-4 rkl omenahilloa
muutama omena

Aloita pullatakinan valmistus murentamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä joukkoon vehnäjauhoja pienissä erissä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon juokseva margariini. Valmiin taikinan tulisi irrota helposti kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Sekoita odotellessasi maustetu rahka ja omenahillo erillisessä kulhossa ja viipaloi omenat. Pyörittele kohonneesta taikinasta pullia ja asettele ne pellille. Paina jokaisen pullan keskelle juomalasin pohjalla kolo. Täytä pullien kolot rahkahilloseoksella ja asettele omenaviipaleet päälimmäiseksi. Voitele vielä pullien reunat kananmunalla, jotta ne saavat uunissa kauniin värin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti