17. lokakuuta 2011

Ratatouille

Ratatouille osoittautui illallisellamme monipuoliseksi lisäkkeeksi, sillä lihan ystävät söivät sitä paistin kanssa, kun taas kasvissyöjä saattoi nauttia samasta herkusta pastan kastikkeena. Kattilassa hyvin hautuneiden ja mehevästi maustetun ratatouillen tuoksu oli suorastaan päihdyttävän herkullinen ja se leijaili keittiössä juuri sopivasti herättääkseen ruokahalun. :)

Tarvitset:
munakoison
kesäkurpitsan
punaisen ja vihreän paprikan
keltasipulin
4 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
½ tl sokeria
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
rosmariinia
timjamia
tuoretta basilikaa
sitruunan

Pilko kaikki vihannekset ja sipulit. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää joukkoon ensimmäisenä sipulit. Kun ne ovat hieman pehmenneet lisää kattilaan vihannekset. Sekoittele hetki ja mausta. Anna hautua kannen alla ja sekoittele aineksia välillä. Tarkista ainesten pehmennyttyä maku ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi paistin tai pastan kanssa. Aseta pöydälle halkaistu sitruuna, josta voi halutessaan puristaa mehua ratatouillen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti