24. huhtikuuta 2012

Perunalepuskat

Tein sen taas. Nimittäin lohitahnan leipien päälle. Hyvien makujen puoleen on aina helppo kääntyä, mutta nyt oli jo aika haastaa itsensä keksimään uutta lisäkettä leiville. Seuraavalla kerralla ajattelinkin syödä lepuskoja ranskankerman ja punajuurisalaatin kanssa. Vahtikaa, että pidän lupaukseni!

Tarvitset: (n. 12 lepuskaa)
3 perunaa
1 dl maitoa
nokareen voita
1 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja

Keitä perunat kypsiksi ja muussaa ne esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon voinokare ja maito. (Voit käyttää myös valmista ylijäänyttä perunamuusia taikinan pohjana.) Sekoita taikinan mukaan jauhot ja mausta suoallla. Taputtele taikinasta pellille pyäreitä lepuskoja. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Lämpiminä lepuskat maistuvat hyviltä voin kanssa, mutta jäähtyneiden kanssa voi tarjota esimerkiksi lohitahnaa tai sitä ranskankermaa ja punajuurisalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti