23. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-limejuustokakku

Meidän taloudessa on tällä hetkellä menossa kokeilu, jossa testataan, kauanko kahdelta ihmiseltä menee juustokakun tuhoamiseen. Testijakso aloitettiin eilen illalla ja puoliväli häämöttää jo! :)

Tarvitset:
150 g kaurakeksejä
70 g voita
2 dl kuohukermaa
2 prk Valion valkosuklaa-lime maustettua rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
limen

Murskaa kaurakeksit esimerkiksi yleiskoneessa ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Tasoita pohja-aines irtopohjavuokaan. Älä kuitenkaan paina pohjaa aivan piukkaan, sillä kovettuessaan sitä on silloin vaikea leikata.

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maustetut rahkat. Lisää sokerit. Liotettuasi liivatelehtiä hetken kylmässä vedessä, purista ne kuivaksi ja sekoita tilkkaan kuumaa vettä. Kaada sulaneet liivatteet nauhana taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Halutessasi hieman kiprakkuutta kakkuun, voit puristaa taikinan joukkoon puolikkaan limen mehun, säästä toinen puoli koristeluun. Tasoita seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele hyytynyt kakku limelohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti