8. elokuuta 2012

Pepperonipizza


Tein tänään parasta pizzaa, mitä olen koskaan tehnyt. Siihen on kolme tai oikeastaan neljäkin syytä.

Ensinnäkin, kokeilin Pata porisee -blogista poimimaani vinkkiä, jossa leivinpaperin sijaan pizza paistetaan pellillä oliiviöljyllä voidellun folion päällä. Tällainen temppu jäljittelee pizzakiven luomia paisto-olosuhteita.

Toiseksi, osasin hillitä itseni täytteiden määrän kanssa. Joskus vähemmän todellakin on enemmän. Jaksoin myös kaulita pizzapohjasta riittävän ohuen.

Kolmanneksi, (nyt siirrytään jo hieman lumelääkkeitä muistuttaviin syihin, mutta kuitenkin!) valmistin pizzan kuunnellen italialaista musiikkia ja muotoilin pohjan tavallisuudesta poiketen pyöreäksi (teen aina suorakaiteen muotoista peltipizzaa).

Tarvitset: (2 pientä tai 1 iso pizza)
1½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
25 g tuorehiivaa
3 dl pizzajauhoja
3 rkl oliiviöljyä
tomaattipyrettä
2 mozzarellajuustopalloa
reilun kourallisen emmental-juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
pepperonia
tuoretta basilikaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, sokeri ja pizzajauhot. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia ja anna sen kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla parikymmentä minuuttia.

Muotoile kohonneesta taikinasta yksi tai kaksi pizzapohjaa. Levitä pohjalle tomaattipyrettä ja revi mozzarellajuustopallot pienemmiksi paloiksi pohjan päälle. Asettele pohjan päälle myös halkaistut kirsikkatomaatit, pepperonisiivut ja emmental-juustoraaste. Paista 225 asteessa reilut 10 minuuttia. Koristele valmis pizza basilikanlehdillä.

3 kommenttia:

  1. Näyttää ihan liian hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Namnam, mulla on vuorossa pizzapäivä yllätys yllätys perjantaina : ) ehkä voisin laittaa chorizoa pitsani päälle. Tuntuu, että monet leipoo pizzapohjan kuivahiivalla, mutta minusta paras pohja tulee tuoreella!

    VastaaPoista
  3. Reetta, tämä pizza oli kyllä menestys! Sain miehenkin syömään mukisematta sellaista mozzarellajuustopalloa, kun se oli ensin sulanut tunnistamattomaksi pizzan päälle. ;)

    Sanna, herkkua luvassa siis huomenna! :) Pepperoni ei ollut oma ykkösvalintani, mutta jouduin vaihtamaan ostosreissullani kauppaa tuoreen basilikan perässä. Basilikaa kyllä löytyi, mutta lihavalikoimat olivat vastaavasti melko kehnot. :P Vannon myös tuorehiivan nimeen!

    VastaaPoista