13. huhtikuuta 2013

Mitä tuli syötyä?

Osallistuin eilen ruokapäiväkirjakeruuseen, jonka järjestivät Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkisto ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö. Tarkoituksena oli kirjoittaa ylös eilen perjantaina syömiään ruokia ja myös missä ruokansa söi, mitkä asiat vaikuttivat kaupassa tehtyihin ostopäätöksiin jne.

Alla oma ruokapäiväni 12.4.2013!

9.10 Siivu luomusiemenleipää. Eilen illalla juustokannikan loppu katosi parempiin suihin, joten tyhjensin nyt leivän päälle juustoraastepussin lopun. Juomalasissa oli poikkeuksellisesti vettä, sillä aina välillä yllätän maidon suurella kulutuksella itsenikin. Maito pääsi siis eilen loppumaan, joten oli tyydyttävä veteen.

Söin aamupalan melko perinteisesti tietokoneen ääressä. Samalla tuli selaisltua sähköposteja, Facebookia, omaa ja muiden ruokablogeja. Syön siis samalla kun katselen aina vain uusia ohjeita ja herkkuja - kyllä!

11.30 Katselin televisiosta MasterChef-jaksoa, joten nälkähän siinä tuli. Eilen valmistettua tomaattista jauhelihakastiketta oli jäljellä yhdelle ruokailijalle, joten keitin sen oheen makaroneja ja lämmitin kastikkeen mikrossa. Annoksen päälle raastin parmesankäntyn lopun ja voitelin oheen samaa siemenleipää, jota nautin myös aamulla. Ruokajuomana vettä.

Ruokailin yksin television ääressä olohuoneen pöytää apuna käyttäen. Taloudesta löytyy myös pirttipöytä keittiössä, mutta sen ääressä ei ruokailla kuin silloin, kun olen valmistanut illallisen ja kutsunut muutaman ystävän kylään. Jälkiruuaksi palanen eilen valmistamaani baileys-juustokakkua!15.30 Suosin ruokaostoksissani K-Supermarkettia ja lähi-Siwaa. Tänään kuitenkin pyöräilin S-Markettiin, sillä halusin ostaa hyvää lihaa suoraan tiskiltä. Kauppakassiin päätyi lopulta neljä naudan ulkofileepihviä, valkosipuli, maitoa, appelsiinimehua ja heräteostoksena chilipähkinöitä.

17.30 Aika syödä! lautaselle päätyi uunissa valmistamiani veneperunoita, porsaan ulkofilepihvi ja ensimmäistä kertaa ikinä valmistamaani valkosipuli-yrttivoita. Syödessäni hihkuin onnesta - maustevoi oli niiiiin hyvää.

21.30 Ärsyttävä pikkunälkä ilmoitti itsestään, kun saavuimme kotiin kavereiden luota jääkiekkoa katsomasta. Söin aamuisen kaltaisen siemenleipä-juustoraastekombon. Pian saimme ystäväpariskunnan vastavierailulle, joten kaadoin kulhoon tarjolle päivällä ostamani chilipähkinät. Suolaisen lomassa nautiskelin yhden siiderin. Tarjosin vieraille myös baileys-juustokakkua, jota söin myös itse. Lähempänä iltakymmentä syöty juustokakku ei taida sopia yhdenkään ravitsemusterapeutin suosittelemaan ruokavalioon, mutta mitäpä tuosta!
Kokonaisuudessaan ruokapäivä kuvasi melko hyvin meidän normaalia ruoka-arkea: keittiössä ei juuri käytetä eineksiä, se on miltei yksinomaan minun valtakuntaani, siellä kokeillaan viikoittain jotain uutta, suosin silloin tällöin luomua ja tarjoan mielelläni kylään saapuneille ystäville pikkupurtavaa. Söin ehkä poikkeuksellisen paljon leipää normaaliin verrattuna ja harmittelin salaatin puuttumista lautaselta. Vihreää saisi näkyä lautasillamme useamminkin! Ruokapäivääni kuului myös oleellisesti ruokablogini, jonka kommentteihin kävin vastaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti