24. kesäkuuta 2013

After juhannus -salaatti


Muistan, miten viime juhannuksen jälkeen kaipasin kiepästi salaatteja ja kasvissosekeittoa arkeen palatessani. Myös tänä vuonna kevyempi linja on houkutellut, mutta ei yhtä voimakkaasti. Uskon taustalla olevan kaksi syytä. 1. Söin juhannuksena grillistä lihan sijaan kanaa. 2. Jokaisella aterialla lautasella oli runsaasti myös salaatteja.

Muutoin juhannusruokailuista arkeen siirtyminen ei ole sujunut aivan mutkitta. Alkajaisiksi join nimittäin eilen illalla viikon vanhaa maitoa. Maku oli hieman outo, mutta tuumin sen johtuneen siitä, että olin ostanut erehdyksissäni laktoositonta maitoa. Kummastukseni aiheet koskivat lähinnä sitä, että noinkin vanhassa maidossa ei ollut klomppeja, eikä vatsani ollut lasillisesta moksiskaan.

Toisekseen, minulta poistettiin tänään viisaudenhammas, joten syöminen on ollut hieman haastavaa ja pureksinta on tapahtunut vain toisella poskella.

Jotta pääsemme varsinaiseen aiheeseen ja yllä komeilevaan salaattiin, kelattakoon torstaihin, jolloin lupasin palailla blogin ääreen kasvisreseptien parissa. Koska olen lupausteni mittainen nainen, tässä tulee ohjetta:

Tarvitset:
keitettyjä uusia perunoita
kirsikkatomaatteja
pieniä mozzarellajuustopalloja
pari rkl sitruunaista pestoa
parmesania
sipulivartta

Pilko perunat ja kirsikkatomaatit. Sekoita ne ja mozzarellapallot kulhossa peston joukkoon. Raasta valmiin annoksen pinnalle hieman parmeasia ja silppua sipulinvarsia - niitä löytyy nyt melkein joka taloudesta. Minimoi tiskit ja tarjoa salaatti sekoituskulhosta. Helppoa alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti