27. kesäkuuta 2013

Avokadokrutongit


Viettelimme pari viikkoa sitten takapihallani terassikauden avajaisia, jossa tarjoilin avokadokrutonkeja. Tarjoilulautanen oli pian puheiden ja lasien kilistelyjen jälkeen tyhjä, joten hyviä olivat! Idea näihin suupaloihin kimposi Chicling-blogista. (joka muuten siirtyi juuri Safkaa-blogiksi!)

Mielestäni paahdettu kirsikkatomaatti oli ehdoton lisä krutonkeihin. Se toimi värikkäänä silmäkarkkina ja raikasti kokonaisuutta mukavasti. Kun tomaatit tosiaan paahtuvat leipäsiivujen kanssa samalla kertaa unissa, ei niiden kohdalla kannata oikoa reseptiä - vaikka yleensä olenkin aina reseptien muokkaamisen ja omannäköiseksi tuunaamisen kannalla. :)

Tarvitset:
noin 100 g fetaa
avokadon
limen
chilijauhetta
kirsikkatomaatteja
korianteria
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
vaaleaa maalaisleipää

Muussaa kypsä avokado haarukalla mössöksi, murusta feta sen joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta limestä puristetulla mehulla ja ripauksella chilijauhetta.

Leikkaa maalaisleivästä pieniä palasia ja halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Asettele sekä leivät että tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

Annostele avokadotahnaa rapeiden leipien pinnalle. Koristele annokset paahdetuilla tomaateilla ja korianterin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti