3. heinäkuuta 2013

Keltainen risotto


Värien syöminen tekee tunnetusti hyvää mielelle ja kielelle. Aneemisen vaaleaan ja yksiväriseen ruokaan ei tee mieli iskeä haarukalla kiinni, eikä värittömän atetrian syötyään olokaan päätä huimaa. Kesä on hyvä tekosyy kaikkeen, mutta erityisesti nyt kannattaa kantaa huolta siitä, että värejä pääsyy myös omalle lautaselle. Monilla pihoilla kirsikkatomaatti puskee jo ensimmäisiä syöntikypsiä terttuja esiin. Kun risottoriisin joukkoon tujauttaa vähän kurkumaa, muuttuu sekin aurinkoisen keltaiseksi.

Ei tarvitse edes arvuutella, tulinko hyvälle tuulelle, kun työpäivän jälkeen jaksoin panostaa ja sain syödäkseni kauniin annoksen. Hyvä (ja kaunis) ruoka, parempi mieli!

Tarvitset: (2-3 annosta)
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl risottoriisiä
4 dl kasvislientä
1-1 ½ dl valkoviiniä
½ dl parmesanraastetta
½ tl kurkumaa

Kuullota risottoriisiä oliiviöljyssä hetki. Lisää neste aina desi kerrallaan. Sekoittele risottoa melko taajaan. Lisää lisää nestettä aina, kun riisinjyvät ovat miltei imeneet kaiken aiemmin lisäämäsi nesteen. Lopuksi raasta risoton joukkoon parmesania ja värjää koko komeus kurkumalla. Sekoita hyvin ja tarjoa välittömästi (esimerkiksi salaatin ja pekoniin käärittyjen broilepihvien kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti