15. maaliskuuta 2014

Banaanijogurtti


Vaikka eläisikin ihan vaan oman itsensä hallinnoimassa taloudessa, ei kannata vähätellä sitä, miten ruokansa esille asettelee. Vaikka ruoka-annosta ei näkisikään kukaan muu kuin sinä, kannattaa se asetella kauniisti ja aina joskus kruunata esimerkiksi vehreillä basilikanlehdillä.

Kauniilla aamupalalla voi puolestaan olla iso merkitys siihen, millaisella mielellä kohtaat alkavan päivän. Tervehditkö sitä hymyn kanssa vai näyttääkö maailma yhtä värittömältä kuin aamupalaksi syömäsi vehnäleipä juustopäällisellä.


Tähän annokseen saa enemmän värejä ja purutuntumaa ripottelemalla banaanien päälle esimerkiksi marjoilla värjättyjä kauramuroja tai granaattiomenan kodista pois kopsautettuja siemeniä.

Tarvitset: (1 annos)
nokareen voita
banaanin
knelia
jauhettua inkivääriä
maustamatonta jogurttia
mustaherukka-kauramuroja TAI granaattiomenan siemeniä
hunajaa

Kuumenna voinokare paistinpannulla ja pilko banaani sinne sekaan. Mausta kanelilla ja ripauksella inkivääriä. Paista hetki, jotta banaanit lämpenevät ja saavat pintaansa hieman väriä. Kokoa annos.


6 kommenttia:

 1. Onpas todella kaunis annos, ja tälle banaanihullulle ei olekaan ennen tullut mieleen karamellisoida banaaneja. Kiitoksia kivasta vinkistä. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireisenä aamuna silputan banaanin jogurtin joukkoon ihan vaan kylmiltään, mutta kun on aikaa panostaa sen 5-10 minuuttia kauemmin, niin banaaneihin saa ihan uutta makua karamellisoimalla ne pannulla. Kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 2. Niin usein teen aamupalaks jugurttia johon pilkon vaan sekaan banaania raakana, että alkaa käydä vähän tylsäks. Mutta tämäpä näyttää mukavalta vaihtelulta, että voisinpa jopa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireessä pilkottu banaani on oiva ratkaisu, mutta jos aamussa on pari minuuttia ylimääräistä niin banaanit ehtii käyttää pannunkin kautta. :)

   Poista