16. maaliskuuta 2014

Katukeittiö tuli Köökkiin

En ole koskaan tavannut Liemessä-blogin kirjoittajaa, Blogiringin äitihahmoa ja esikoisruokakirjailija Jenni Häyristä. Silti minusta jollain kummalla tavalla tuntuu, että tunnen hänet.

Olen toki vaihtanut ihastuttavan naisen kanssa useita sähköposteja ja viime vuoden puolella kirjoitin hänestä Kirjastolehteen puhelinhaastattelun perusteella jutun, joka käsitteli nimenomaan hänen juuri käynnistynyttä keittokirjaprojektiaan.

Uskomattomalla tahdilla Jenni onnistui puristamaan resepteistä kasaan yhtenäisen kokonaisuuden, jossa silmiinpistävää on ohjeiden lyhyys. Helppoa ja herkullista lienee ollutkin kirjan yksi kantavia teemoja!

Jotta kirjaprojekti ei olisi ollut ainakaan liian helppo, on Jenni häärinyt keittiössä pyöristyvän vatsan ja siellä kehittyvän uuden perheenjäsenen kanssa. Ennen kirjajulkkareita bloggaaja-Häyrinen taisi lausua ääneen toiveen, että älä nyt ainakaan juuri ennen julkkareita päätä tulla ulos!

Kaikki sujui lopulta toiveiden mukaisesti, ja kirja on nyt lanseerattu suomalaisille kotikokeille aistittavaksi, maisteltavaksi ja jaettavaksi.

Aluksi koin hankaluuksia päättää, minkä ohjeen kirjasta testaan ensimmäisenä, mutta lopulta the reseptiksi nousi lohiburgereiden väliin sujautettavat pihvit. Ne tiivistävät hyvin kirjan muutkin ohjeet, jotka ovat yksinkertaisia, mutta kuitenkin sen verran nerokkaita, ettei heti tullut itselle mieleen.

Ilman Katukeittiötä ja Jenni Häyristä en olisi taatusti tajunnut vielä vuosiin surauttaa sauvasekoittimella lohikuutioita massaksi, josta puolestaan voi paistaa meheviä pihvejä. Kiitos Jenni itsellesi ja kaikkea hyvää Katukeittiön Suomen valloitukseen! :)


Kirja on saatu arvostelukappaleena.

Jennin lohipihvit: (10 kpl)
500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 dl kermaa
2 kanamunan valkuaista
tuoretta tilliä
pippuria
suolaa

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin pihvejä suoraan pannulle. Paista pannulla voissa miedolla keskilämmöllä noin viisi minuuttia välissä kääntäen, kunnes pihvit ovat kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Samasta kirjasta ryhdyin kokkaamaan perjantaina tahmalihapullia, mutta yksi olennainen aines puuttuikin. Korvasin siis hoisin-kastikkeen innovatiivisesti viikunahillolla... Libanonilaisen pizzan ajattelin kuitenkin tehdä ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi neuvokas kokki pystyy yleensä kompensoimaan jollain sen kauppaan unohtuneen raaka-aineen. :) Itse miellän katukeittiöruuan etenkin kesään, joten tulevina kuukausina tulen varmasti testanneeksi monia kirjan reseptejä!

      Poista