24. elokuuta 2014

Mustikkaraakakakku


Työpaikallemme on tapana tuoda kakkua ja herkkuja vähän joka käänteessä, kun täyttää vuosia tai jää esimerkiksi vauvalomalle. Olemme kiitettävästi huomioneet myös muun muassa ystävänpäivät ja paikallisen jääkiekkojoukkueen viime kauden menestyksen pullan merkeissä.

Omat synttärini pääsivät livahtamaan kesällä ohi vähän kuin varkain, sillä silloin eleltiin juhannuksen jälkimaininkeja ja vietin itse kesälomaa. Näin syksyn tullen oli mukava korjata moinen epäkohta, ja tarjosinkin työporukalle niin sanottua 1-vuotistaiteiljakakkua.

Moni pääsi maistamaan raakakakkua ensimmäistä kertaa. Maku oli kohdillaan, mutta koska jouduin pitämään kakkua turhan monta tuntia jääkaapissa pakkasesta ottamisen jälkeen, olisimme oikeastaan voineet kaikki vain lusikoidan suoraan kakkumassaa samalta tarjoiluastialta, sillä leikatut palaset eivät oikein enää pysyneet kuosissaan.

Kuvankin napsaisin nopsaan aamulla ennen töihin lähtöä, joten ympärillä on vielä irtopohjavuuan reunat, joiden turvin kuskasin kakun työmaalle pyöräkorissa - suoritus sekin!

Pohja:
10-12  kpl pehmeitä taateleita
1 dl kuorittuja manteleita
½ dl kookospalmunektarilla makeutettua kaakaopapurouhetta (saa ainakin Punniste&Säästä, käy myös ihan tavalliset kaakaonibsit, sillä taateleista tulee makeutta)
ripaus suolaa

Täyte:
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 dl mustikoita
banaanin
2 rkl hunajaa
½ sitruunan mehun
½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä

Surauta blenderissä pohjan ainekset sekaisin ja taputtele halkaisijaltaan noin 18-senttisen irtopohjavuuan pohjalle.

Liota cashewpähkinöitä tunti-pari kylmässä vedessä. Surauta blenderissä kaikki täytteen aineet keskenään. Maista ja lisää halutessasi esimerkiksi hunajaa makeutta tuomaan. Kaada kakkutaikina pohjan päälle. Nosta kakku pakkaseen jähmettymään reiluksi tunniksi. Tarkista kakun jähmeys ennen sen tarjoilua. Vastaavasti kakun voi tehdä jo edellisenä iltana ja ottaa sen verran ajoissa sulamaan, että sen leikkaaminen onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti