7. lokakuuta 2015

Smoothie bowl

Postaus on tehty yhteistyössä Kitchen Aidin kanssa.


Aamupalapöydässä vallitsee taas seesteinen tunnelma, sillä enää ei ole niin trendikästä kulauttaa yhdellä huikalla kurkusta alas juoksevaa marjasmoothieta. Nyt vannotaan paksumpien ja rauhassa lusikoitavien smoothie bowlien nimeen.

Paksu smoothie valmistuu kätevästi myös ilman maitorahkaa, kun siihen käyttää jämäkkää avokadoa ja banaania sekä kohmeisia mansikoita.

Tarvitset:
avokadon
banaanin
1 dl pakastemansikoita
3 rkl hunajaa
ripauksen vanilliinisokeria tai muutaman rouhaisun vaniljamyllystä
1 rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Tarjoa valmis smoothie syvältä lautaselta aamun aloittajaksi.

 

Ollessani taannoin raakakakkukurssilla kuuntelin korvat punaisina, miten eräät osallistujat kertoivat tehneensä raakakakkuja blenderin puutteessa sauvasekoittimen kanssa. Vaan eipä siinä, itsekin noin vuosi takaperin taistelin raakakakkuja niin tehottomalla blenderillä, että hermot menivät ja kone savutti jo pohjaan tulevia pähkinöitä ja taateleita blendatessani.

Vaikka ruuanlaittoa ei voi sanoakaan välineurheiluksi, on laadukkailla laitteilla silti oma paikkansa keittiön tasoilla. Itse olen menettänyt sydämeni Kitchen Aidin Diamond Blenderille, joka on tähän mennessä käyttämistäni tehosekoittimista ylivoimaisesti paras.

Kone tarjoaa useita erilaisia sekoitustoimintoja. Pilkkomistoiminto on tehnyt hyvää jälkeä pähkinöille ja taateleille, kun taas smoothietoiminto on varma vaihtoehto marjarahkojen valmistamiseen. Pienet jääkuutiot ovat puolestaan pilkkoutuneet kätevästi jääpalasekoituksella.

Jos yksi miinus tehosekoittimelle pitää antaa, niin se on todella kookas. 1,75 litran kannuun todella mahtuu tavaraa, mutta blenderi ei kokonaisuudessaan mahdu keittiötasolleni kaappien elle ilman, että nappaan kannun päällä olevan kannen vaikka kaappiin säilytykseen silloin, kun kone ei ole käytössä.

Taitaa olla näitä first world problemseja... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti