28. joulukuuta 2015

Vaaleanpunaiset suklaapopcornit

Makean ja suolaisen yhdistämisessä sitä vain on jotain. Välillä uskomattomat makuparit onnistuvat pelaamaan yhteen. Näin kävi esimerkiksi silloin, kun sekoittelin popcorneja vaaleanpunaiseksi värjätyn valkosuklaan joukkoon.

Ensimmäinen maisteltu poppari meni lähinnä siinä, että aivot koittivat päästä mausta jyvälle - siinä kun oli jotain tuttua ja jotain vierasta, mutta samalla jotain erittäin koukuttavaa.

"Oudon hyvää", totesivat kollegani töissä, kun vein popparimaistiaisia heille. Silloin työstin vielä parhaillaan lehtipisteistä löytyvää Fiilisruokaa-julkaisua ja kaipasin tästä ohjeesta ulkopuolisten mielipidettä.

Popparit saivat hyväksynnän ja niinpä tämä on yksi niistä ohjeista, jotka päätyivät reseptijulkaisuuni. Joko olet hankkinut oman kappaleesi?

Tarvitset:
1 pkt popcornia
100 g valkosuklaata
3-5 tippaa punaista elintarvikeväriä

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon elintarvikeväriä. Sekoita väri tasaiseksi ja kaada vaaleanpunainen suklaa popcornien päälle kulhoon. Sekoita poppareita, jotta suklaa levittyy niiden päälle tasaisesti.

Levitä vaaleanpunaisen popcornit leivinpaperilla vuoratulle lautaselle ja nosta ne hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy nopeammin.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta!
  Löysin vasta nyt blogisi ja innoissani liityn lukijajoukkoosi, sillä ollaan näköjään saman kaupungin bloggareita:)
  Tulepa piipahtamaan SisustEllen-blogissa. Se on sisustuspainotteinen - viimeisin postaus voisi kiinnostaa sinua, sillä se on pipariaiheinen:)
  Ihanaista uutta vuotta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks! Tämä kommentti on jäänyt multa huomaamatta - oi kauhee. Anteeksi!

   Oman kylän bloggareita on aina mielettömän kiva bongata. Niistä tuntee löytämisen riemua. :-)

   Joulupiparit voisi olla mun mielestä sesongissa ympäri vuoden - ne on niin hyviä. Tulen ehdottomasti blogiisi vastavierailulle. :-)

   Poista