7. tammikuuta 2016

Salaatti 2.0

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Se tarkoittaa uusia oivalluksia myös keittiöön. Monet lupaavatkin laittaa vuoden vaihtuessa ruokavalionsa remonttiin, ja silloin katseet käännetään pasta-annoksista salaattien suuntaan.

Yleensä huijaan itseni syömään sitä perinteistä vihreää salaattia joukkoon sekoitettujen fetajuustokuutioiden avulla, mutta välillä kannattaa myllätä lähes koko salaattikulhon sisällys uuteen uskoon.

Kun sekoittaa villisti niin punakaalia, porkkanaa kuin granaattiomenan siemeniäkin, valmistuu kulhoon sellainen värien ilotulitus, että syödessä ihan hymyilyttää. Tällaisen salaatin kylkeen paistettu broiskupihvi mausteisen lämmittävässä kastikkeessa ei ole ollenkaan hullumpi eväs töihin pakattavaksi.

Ja vuoden aloittaneet keventävät lupaukset ovat jälleen piirun verran helpompia pitää, eikö? :-)

Tarvitset:
salaattiruukun
4 porkkanaa
100 g punakaalia
100 g kirsikkatomaatteja
1 dl vihreitä viinirypäleitä
1 dl tummia viinirypäleitä
granaattiomenan
suolaa

Revi salaatti pieniksi paloiksi, silppua punakaali ja raasta porkkanat karkeasti suikaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja viinirypäleet. Hakkaa veitsen lappeella granaattiomena siemenet talteen kulhoon. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan värikäs salaatti! Granaattiomena sopii kyllä niin loistavasti "suolaisiinkin" ruokiin :) Tätä kun tekisi ison kulhon valmiiksi jääkaappiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mun pitää tehdä salaattia aina kerralla vähän isompi satsi niin silloin sitä tulee paremmin syötyäkin. Pientä vaivaa granaattiomenan siementen esiin hakkaaminen vaatii, mutta on lopulta vaivan arvoista! :-)

      Poista