3. helmikuuta 2016

Kevättalven tunnelmissa | Huijausblinit

Blinisesonki on taas täällä. Ymmärsin moisen olemassaolon vasta Helsingissä opiskellessani. Pääkaupungissa ravintolat ja ihmiset ottivat sesongista kaiken irti. Ihmekös tuo - eri vuodenaikojen juhlistaminen ruualla on ihanaa.

Olen vain aivan muutamia kertoja ryhtynyt blinien paistoon kotona, ja siihen on olemassa muutama syy.

Taikina. Oikeaoppisesti blinitaikinaa pitäisi valmistaa ajan kanssa, mutta kun blinihimo iskee, letuskoita täytteineen pitäisi saada heti. Olenkin löytänyt itseni monesti googlaamasta pikablinien ohjetta ja suorempia mutkia.

Rapsakkuus. Vai pitäisikö sano rasvaisuus. Kotikeittiössä ei varmastikaan tohdi käyttää niin paljon rasvaa blinien paistamiseen kuin ammattikeittiössä maun ja rapean pinnan nimissä tehdään. Lopputuloksena onkin yleensä liian pehmoisia ja särmättömiä blinejä.

Pannu. Ennen tätä kevättalvea en ole omistanut kunnollista valurautaista blinipannua, joten paistamisen laita on ollut vähän niin ja näin. Nyt tosin tämänkin syyn saa viivata listalta yli, kun muistin yllättäen tätä kirjoittaessa, mitä kaikkea keittiön kaapista nykyisellään löytyykään.

Välillä blinihimoissaan voikin vähän oikaista.

Näistä suupaloista löytyvät kaikki blinien osaset paitsi ne itse blinit. Nämä ovat siis huijausblinejä.

Kun saaristolaisleipäsiivut kuorruttaa smetanalla, kylmäsavulohella ja avokadosiivuilla, ripottelee pinnalle vielä hienoa puna- ja ruohosipulisilppua sekä mustapippuria, voi itsensä miltei huijata keskelle parempiakin blinikarkeloita.

Kun ammattikokit loihtivat rapsakkareunaisia oikeita blinejä, minä makustelen talvea kotona tämän blinien tumman serkun seurassa.

Tarvitset:
saaristolaisleipäsiivuja
smetanaa
kylmäsavulohisiivuja
avokadoa
punasipulia
ruohosipulia

Sivele leivät smetanalla. Kerrosta leiville kylmäsavulohisiivuja ja viipaloituja avokadopaloja. Koristele kokonaisuus puna- ja ruohosipulisilpulla sekä mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti