17. huhtikuuta 2016

RAUMAN RAFLAT: Osteria da Filippo

Osteria da Filippo on italialainen ravintola, jossa on ihailtavan rento meininki. Siellä edes tarjoilijan pieni kämmi ei vedä mieltä harmaaksi. Kerronpa teille vaikka aiheesta esimerkin.

Tilasin kerran Filippossa sitruunaista lohipastaa, mutta minulle tarjoiltiinkin keittiöstä pizzaa. Tarjoilija pahoitteli erehdystä, selvitteli hetken asiaa keittiössä ja tuli toteamaan, että hän kyllä kirjoitti lapulleen tilauksen yhteydessä ylös salmon, mutta jostain syystä tilasi keittiössä salamin.

Salmon ja salami - sattuuhan noita! Uusi ja oikea pasta-annos tarjoiltiin minulle noin kolmessa minuutissa ja ilta sai taas jatkua. :-)

Toinen mutkattomasta asenteesta kertova tapaus sattui ystävälleni, jolle järjestettiin täydestä ravintolasta lisäpaikka kokoamalla pieni terassikalustesetti sisätiloihin. Tällaisella palvelulla ihmiset saa palaamaan toistekin.

Osteria da Filippossa jokainen kaluste ja lasi voi olla hieman eri paria, mutta ne kaikki sopivat mutkattomasti yhteen. Tilat on sisustettu vanhaa kunnioittaen, mikä saa ruuankin maistumaan täällä piirun verran paremmalta.

Entä sitten ruoka? Listalta löytyy pääasiassa pizzaa ja pastaa, mutta kannattaa jättää vatsaan tilaa myös paikan italialaisille jäätelöille. Itse olen nauttinut kyseisessä ravintolassa esimerkiksi elämäni ensimmäiset tortellinit ja perunatäytteiset pizzat - ei valittamista!

OHO! Heti ravintolan ovessa kerrotaan, että tänne koiratkin ovat tervetulleita.

SATTUIPA SILMIIN: Raumalla kun ollaan niin ravintoloissa voi aina silloin tällöin bongata myös jääkiekkokaukaloista tuttuja pelureita. Tällä kertaa naapuripöydässämme istui KHL-jäiltäkin tuttu nuori mies.

MENNÄÄNKÖ TOISTEKIN? Ihan varmasti mennään. Filippo on yksi kaupungin mutkattomimpia ja rennoimpia ravintoloita, jossa pöytään tuodut herkulliset pizzat ja pastat punaviinipullosta nyt puhumattakaan nostavat illan kuin illan piirun verran spesiaalimmaksi.

RUOKAILIJOIDEN TUOMIO: 5/5 & 4/5

Osteria da Filippo, Kauppakatu 20, 26100 Rauma JUTTUSARJASSA AIEMMIN JULKAISTU:

2 kommenttia:

  1. Moi! Mitä ravintolaa raumalaisena suosittelisit äitienpäiväks? :) Sun kirjoitusten perusteella mietittiin Lungia ja itekin siel kerran käyneenä pidin. Haluttais kokeilla jotain uutta, joten Wanha Kellari ja La Bamba on poissuljettuja vaihtoehtoi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ja pahoittelut, että sun kommenttin on jäänyt vaille vastausta, vaikka äitienpäivä ehti jo olla ja mennä. Lungi tosiaan on kiva paikka ja vähän parempaan syömiseen sopii oivallisesti myös vasta uudistunut ravintola Kalatori. :-)

      Poista