27. kesäkuuta 2016

Ravintolapäivä kertakäyttökameran linssin läpi taltioituna


Kertakäyttökamerat - voiko olla ihanampaa retrovehjettä näin nykyaikana!

Meillä oli kuukausi takaperin Ravintolapäivässä käytössä kertakäyttökamera, jolla vieraan saivat taltioida kotiravintolan tunnelmia.

Aivan viimeiset filmin kuvat sain napsaistua vasta nyt juhannuksena, joten vasta nyt pääsin myös kuvia kehittelemään ja myös mennyttä Ravintolapäivää fiilistelemään.


Meidän ravintolassamme tarjoiltiin kahta erisorttista pizzaa: tomaatti-mozzarella-ilmakuivattu kinkku sekä pulled pork-punasipuli-korianteri.

Yhteensä päivän aikana sai pyöräyttää 45 pizzaa ja kyllähän siinä jauhot pöllysivät ja pizzakivi helotti kuumuutta päivän päätteeksi!


Ravintolaan saapuneiden vieraiden joukossa oli niin tuttuja kuin tuntemattomiakin. Ja ainahan se oli yhtä jännittävää, kun alakerrasta painettiin ovisummeria. Ketähän sieltä nyt tulee?

Tulipahan ainakin testattua, että Ravintolapäivään osallistuminen on mahdollista myös näin kerrostaloasujalla.


Oman kodin ovien avaaminen kaikelle kansalle toki jännitti hieman etukäteen, mutta kaikki meni lopulta paremmin kuin hyvin.

Parvekekukkasista riitti vanhemman väen kanssa puhumista ja kiireisimpänä hetkenä viimeksi sisälle tulleet saivat hetkiseksi istahtaa sängyn laidalle odottamaan pizzan valmistumista ja pöytäpaikan vapautumista.


Paniikki meinasi iskeä oikeastaan vain kerran kaikkein ruuhkaisimmalla hetkellä, kun pizzataikina alkoi käydä vähiin ja olin unohtanut laittaa uuden satsin kohoamaan...

Ja okeiokei. Myös silläkin hetkellä, kun leikkasin kämmeneeni verta vuotavan haavan ja jouduin yllättäen laastarihommiin.


Yksin en olisi tästä päivästä selvinnyt, mutta onneksi keittiössä hääri kanssani poikaystävä, joka osasi juuri sopivasti rauhoitella tiukoissa paikoissa ja joka aivan suvereenisti pyöritti salin puolta ja otti tilauksia vastaan. Kiitos Niko! <3


Sittemmin Ravintolapäivän luonne on jo hieman ehtinyt muuttua, kun joka päivä voi olla Ravintolapäivä. Sikäli mikäli isompia yhteisiä ja valtakunnallisia Ravintolapäiviä on taas vastaisuudessa luvassa, saatan jälleen kerran olla niin yllytyshullu, että lähten mukaan.

Seuraava Ravintolapäivä olisi itselleni jo ravintoloitsijana neljäs, huikeaa! :-)


KIITOS VIELÄ KAIKKI PIZZA & BAR -RAVINTOLASSA POIKENNEET! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti