7. heinäkuuta 2016

Kuopion - ah niin ihanat! - viinijuhlat

Terveisiä Kuopion viinijuhlilta, jossa kesälomareissumme Suomi-trippi pysähtyi maanantaina!

Olimme jo ennakkoon katsoneet murheen murtamina illan sääennustetta ja kaiken varalle olin varannut meille pöytäpaikan ravintolateltasta - päätös osoittautuikin reissussa loistoratkaisuksi!

Viini-iltamme alkoi pienellä spurtilla, kun kirmasimme taksista kaatosateessa suoraan teltan suojiin viinitastingiin. Vettä tuli tuolloin kuin esterin perseestä, mutta eihän se enää teltan suojissa haitannut!

Sade oli kuitenkin kavahduttanut maistelijoita - kun me maistelimme kuohuvia kompaktissa yhdeksän hengen seurueessa, oli aurinkoisempina päivinä tasting vetänyt jopa 50 hengen porukan telttaan. Pienempi väkimäärä sopi kuitenkin mainiosti, sillä näin pystyimme oikeasti keskustelemaan tastingin vetäjän kanssa.

Tastingissa maisteltiin neljää eri kuohuvaa, joiden joukkoon mahtui myös yksi shampanja. Juomien erot tulivat kivasti esille, kun niitä sai maistella näin rinnakkain ja peukku on nostettava myös tastingin järjestäjälle - pidin kaikista tarjolla olleista kuplivista!

Tastingin jälkeen siirryimme varatulle pöytäpaikallemme ravintolateltan suojiin. Pöytävarausmaksu oli vain viisi euroa per pää ja sitä vastaan sai itselleen pöydän ravintolateltasta koko illaksi. Oma tarjoilija piti illan aikana huolen siitä, että viini virtasi ja ruokaa riitti pitämään juhlijat kylläisinä.

Me aloitimme illan ruokailut jakamalla viinilehtikääryleet ja tzatziki -annoksen. Riesling-rypäleistä valmistettu Devil's rock toimi viinijuhlien talon viininä ja kelpo juomaksi se osoittautuikin!

Seuraavaa annosta tilatessamme emme vielä tienneet, että tulisimme saamaan parhaita koskaan maistamiamme bataattiranskalaisia, mutta niin vain pääsi käymään! Ah! Vieläkin sydämessä lämmittää, kun niitä muistelee.

Annoksen toinen tähti oli ehdottomasti ylikypsä härkä, eikä waldorffin salaatissa tai currywurstissakaan ollut valittamista.

Ja koska halusimme päästä maistelemaan mahdollisimman paljon erilaisia makuja, jaoimme vielä toisenkin pääruaan - makeantulisen kanapadan. Tästä annoksesta jäi mieleen etenkin murea, mutta mehvä kana ja huikean hedelmäinen kastike.

Ruoka viinijuhlilla oli siis ehdottomasti 5/5.

Erityisesti alkuillasta Kuopiota kiusannut vesisade ei meitä ravintolateltassa juurikaan hetkauttanut. Telttailijoita viihdytti alkuillasta jazz-bändi ja kun illan ensimmäinen pääesiintyjä Neljänsuora aloitti ulkolavalla, saattoi sitä seurata teltan suojista screeniltä.

Vaan emmehän me kokonaan sokerista olleet! Asianmukaiset vermeet kiskottiin tihkusateessa niskaan ja seurasimme mekin osan Neljänsuoran keikasta ihan ulkosalla.

Illan päätti ikinuori Jari Sillanpää, jonka keikan aikana mekin kiskoimme niskaamme kertakäyttösadetakit ja jatkoimme bailaamista muiden viinikylään saapuneiden kanssa.


Kuopion viinijuhlat olivat säästäkin huolimatta ihastuttava vierailukohde Suomen kesässä. Kemut Kuopiossa jatkuvat vielä tämän viikon loppuun, joten voinkin lämpimästi suositella sillä suunnalla vierailevia piipahtamaan alueella.

Minusta ainakin tuntuu siltä, ettei tämä kerta jäänyt Kuopion viinijuhlilla viimeiseksi. Huikeat esiintyjät, ihana ruoka ja virtaava viini - voiko paremmassa seurassa kesäiltaa viettää? :-)

Postaus on tehty yhteistyössä Kuopion viinijuhlien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti