2. marraskuuta 2016

RAUMAN RAFLAT: Kapteeninhuone

Olen itsekin huuli pyöreänä siitä, miten julkaisen tämän postauksen vasta nyt. Kävin ystäväporukalla Kapteeninhuoneessa illallistamassa nimittäin Pitsiviikolla eli HEINÄKUUSSA!

Paljon illasta kertoo ainakin se, että muistelen alkuruokaa lämmöllä edelleen, mutta pääruoasta syntyneet muistijälket ovat alkaneet hiipumaan.

Aloitetaan illallisen ehdottomasta huippukohdasta. Sapakset eli satakuntalaiset tapakset olivat idean ja makujen puolesta 5/5. Savumuikkua Säkylästä, graavia kalaa Luvialta, juustoa Pyhärannasta ja lammasta saaristosta. Kaikkea läheltä ja kaikki niin mahdottoman hyvää rapean saaristolaisleivän kanssa nautittuna. <3

Maukas alkupala sai tunnelman korkealle, joka kuitenkin omalla kohdallani hieman lässähti pääruoka-annokseen. Siika, sienikastike ja kasvikset olivat vain ihan ookoo - hieman ehkä jopa tylsä annos.

Katseeni siirtyi väkisinkin kiinnostuneena seurueen muille lautasille, joista näytti löytyvän omaa siikaani mielenkiintoisempia liha-annoksia.

Onnistuneen ruoka-annoksen mittarina voi pitää sitä, tekeekö siitä mieli kertoa kaverille. Sapaksia olen kehunut monille, siiasta en ole kavereille jutellut.

Jos tältä istumalta lähtisin uusintaillalliselle Kapteeninhuoneeseen, tilaisin mahdollisesti lampaankaretta minttukastikkeessa tai paahdettua poronfileetä ja tyrni-riistakastiketta.

Sisustukseltaan ravintola on tummanpuhuva ja Raumalle sopivia meriviittauksia löytyy sieltä täältä. Ravintola on Vanhasta Raumasta hieman sivummalla, mutta silti vain pienen kävelymatkan päässä.

OHO!: Ihanaa, että menussa oli alkuruoan kohdalla tarkkaan kirjattu, mistä päin raaka-aineet olivat lähtöisin.

NAAPURIPÖYDÄSTÄ KUULTUA:  Saksankielisiä puheensorinaa! Pitkässä naapuripöydässä oltiin liikkeellä isolla porukalla ja iloisella mielellä.

MENNÄÄNKÖ TOISTEKIN: Uskoisin, että mennään. Ensi kerralla testaan ehdottomasti jonkin listan liha-annoksen.  Ravintolan salaattibuffalounas on myös varsin hyvä valinta arjen keskellä.

RUOKAILIJOIDEN TUOMIO: 3/5

JUTTUSARJASSA AIEMMIN JULKAISTU:

2 kommenttia: