19. joulukuuta 2016

LUUKKU 19: Suolakeksit

Keksit olivat niin hyviä sinihomejuuston ja persimonhillon kanssa, että ne unohtuivat valmiina kuvata! Tässä tunnelmia leivontavaiheesta. :)
Suolakeksipaketin nappaamiseen kaupan hyllyltä ja se kiikuttamiseen kassalle menee aikaa kaupasta riippuen noin 38 sekuntia.

Suolakeksien valmistamiseen kotikeittiössä menee noin 38 minuuttia riippuen siitä, miten monet välitanssit ketkuttaa jouluradion biisien tahdissa ja miten pitkäksi aikaa uppoutuu mutustelemaan raakaa taikinaa (huono pahe, tiedän!).

Valmis keksipaketti on helppo ja varma ratkaisu, mutta kyllä sitä ainakin kerran elämässä pitää vastaavia itsekin kokeilla.

Lopputulos ei ollut aivan täysin yhtä rapea kuin kaupan kekseissä, mutta keksien suolaisuus ja häivähdys voin makua olivat herkullinen kombo. Erittäin hyvin nämä vaaleat keksit toimivat sinihomejuuston ja jouluisen persimonhillon kanssa pikkujoulutunnelmissa nautittuna.

SUOLAKEKSIT

2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g voita
1/2 dl vettä
voita ja sormisuolaa voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu voi ja öljy ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muotilla pieniä keksejä. Pistä haarukalla kekseihin muutamia reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, jotta keksit saavat pintaansa väriä.

Sipaise uunituoreiden keksien pintaan sulaa voita ja ripottele niiden pinnalle ripaus suolaa.

Ohje on alunperin Suupaloja-kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti