2. joulukuuta 2016

LUUKKU 2: Pikkujoulujen ykkönen - glühwein

Maailmalla tämä jouluinen juoma kantaa maasta riippuen nimeä glühwein tai hot wein. Esimerkiksi Prahassa, jossa viime viikolla lomailille, kaupiteltiin katukojuista nimenomaan hot weinia.

Jouluisen juomasta tekee lämpö, punaisuus ja ihanat mausteet: tähtianis, neilikka ja kaneli.

Mikäli punaviiniglögi on jo tutuksi tullut jouluinen juoma, kannattaa tänä vuonna vaihtelun vuoksi jättää glögilantringit vähemmälle ja testata miten punaviinin makua saa jouluistettua mausteiden ja hedelmien kanssa.

Kuvaan ikuistetusta hetkestä voi päätellä, että meidän pikkujouluissamme glühwein oli hitti. Lasi ehti melkein jo tyhjentyä ennen kuvaamista! :-) Näiltä etkoilta suuntasimme todellisiin superpikkujouluihin, kun Rauman jäähallilla esiintyivät Chisu ja Antti Tuisku.

Paadippapiidipaadi..!

GLÜHWEIN

0,75 litraa punaviiniä
½ sitruuna
½ appelsiini
3 tähtianista
4 neilikkaa
2 kanelitankoa
(rouhaisu vaniljaa myllystä)

Kaada isoon kattilaan viini. Leikkaa sitruuna ja appelsiini lohkoiksi. Purista muutamista lohkoista sitrusta viinin joukkoon. Lisää mausteet ja kuumenna.

Mikäli olet malttamaton, kaada juoma laseihin ja nauti. Mikäli sinulla on aikaa, anna makujen tekeytyä kattilassa noin puolisen tuntia ja kuumenna juoma uudelleen juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti