1. tammikuuta 2011

Hyviä uutisia valkosipulin ystäville

Valkosipulilisäkkeen valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! ...saatika lopputulos ollut yhtä herkullinen. :)

Tarvitset:
isoja tai keskikokoisia valkosipulinippuja
öljyä
juoksevaa hunajaa

Leikkaa valkosipulinipuista "hatut" pois. Aseta niput uuninkestävään astiaan. Kaada päälle runsaasti öljyä ja tiraus hunajaa jokaiselle nipulle. Paista 175-200 asteisessa uunissa niin kauan, että kynnet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä, noin 45-60 minuuttia.

Jokaisen ruokailijan lautaselle voi jakaa oman nyyttinsä tai niitä voi kierrättää tarjoiluastiassa, jolloin ennen ruokailun aloittamista halukkaat voivat onkia nyytistä herkullisia kynsiä lautaselleeen. Valkosipulinkynsien syöminen miltei sellaisenaan voi kuulostaa hurjalta, mutta uunissa voimakas maku pehmenee juuri sopivasti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

p.s Pahoittelut sumeasta kuvasta! Se on otettu kesken illallisen, tunnelmavalaistuksessa siis. :)

4 kommenttia:

 1. Noita on pitänyt aina kokeilla, mutta jotenkin ei vain ole saanut aikaiseksi.:)

  VastaaPoista
 2. Seuraavalla kokkauskerralla sun pitää tsempata, noi on niin hyviä! :) Ja valmistuvat samalla, kun uunissa kypsentää vaikka jotain muuta pääruuaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Nam nam! tämä on kyllä ollut suosikkireseptini siitä asti kun ystävä näitä minulle teki, helpompaa ei oikein voisi enää olla ruoanlaitto :)

  VastaaPoista
 4. Aika simppelillä tavalla saa kyllä hyvää aikaiseksi! Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi pitkästä aikaa taas tehdä näitä: pääsisi herkuttelemaan ja voisi siinä samlla ottaa hieman laadukkaamman kuvan tänne! :)

  VastaaPoista