16. kesäkuuta 2011

Raparperi-kaurapaistos

Nyt sitä saa! Nimittäin raparperia oikein varsikaupalla. Kävin itsekin poimimassa muutaman varren perunapellon laidalta ja valmistin pirteää raparperi-kaurapaistosta. Ensimmäisellä maistelukerralla selvästi jotain olellista puuttui. Kaurapaistosten kaveriksi kuuluu ehdottomasti vaniljavaahto. Kuva napsaistu siis vahingosta viisastuneena. ;)

Tarvitset:
5-6 raparperivartta
n. 100 g voita
useampi desi kaurahiutaleita (unohdin mitata määrän!)
sokeria
kanelia
vaniljakastiketta

Virauta ja kuori raparperit. Pilko ne laakean astian pohjalle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Sulata kattilassa voi ja sekoita sen joukkoon kaurahiutaleet. Ripottele seos raparperien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Annoksen voi koristella ripottelelmalla kanelia vielä vaniljavaanhon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti