5. syyskuuta 2011

Mustikkapiirakka

Kun tänään sain innostuksen lähteä mustikkametsään, tiesin olevani sesongin jälkimainigeissa. Mättäät punersivat jo puolukasta, joten jouduin tekemään hieman töitä saadakseni piirakkaan tarvittavat mustikat kasaan. Sinnikkyys kuitenkin kannatti, sillä omin kätösin poimitut mustikat toivat piirakkaan ehdottomasti extramakua. :-)

Tarvitset:
150 g voita
1 dl sokeria
kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
mustikoita

Vatkaa sokeri ja pehmennyt voi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ensin keskenään ja lisää ne vaiheittain muun taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada mustikat piiraan päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Jos reunat näyttävät tummuvan nopeammin kuin piirakka kypsyy, peitä se uunissa foliolla. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti