6. syyskuuta 2011

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Aika-ajoin mieleeni hiipii tomaatin ja mozzarellan valloittava liitto. Silloin ostoskoriin on turha tunkea mitään korvaavaa, sillä ne eivät kelpaa! Tänään kävi juuri niin ja päämääräisesti etsin kaupassa tarvittavat ainekset piirakkaa varten. Kokkailu sujuikin sitten nälkäisenä ja piirakan kypsyminen oli malttamatonta puuhaa. :-)

Tarvitset:
1 dl perunamuusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
150-200 g voita
1 dl kylmää vettä
kisikkatomaatteja
n. 200 g mozzarellajuustoraastetta
1 prk ranskankermaa
pieni loraus maitoa
½ ruukku tuorebasilikaa
3 kananmunaa

Sekoita jauhot keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita ranskankerma, maitotilkka, juustoraaste, pilkotut kirsikkatomaatit ja silputtu basilika seokseksi. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Mums! Mä haluun tulla sun luo syömään! :)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa) Huomaa, miten tein kasvisruuille oman alatunnisteen. ;)

    VastaaPoista
  3. Jäi vaivaamaan toi kohta, jossa käsketään nyppiä voi joukkoon. Kuinkas paljon sitä voita pitää laittaa..? P.s. Ihana blogi! :)

    VastaaPoista
  4. Kappas, voin määrä oli jäänyt uupumaan! Pohjaan tulee siis 150-200 grammaa voita. Kiitos! Ruokabloggailu on mukava harrastus ja masukin tykkää. ;D

    VastaaPoista