11. syyskuuta 2012

Minttusuklaarahka

Tämä herkku on supermakeaa katsoipa sitä sitten oikealta tai vasemmalta. Siksi se onkin oivallinen päättämään esimerkiksi raskaan illallisen. Pienikin annos riittää tuomaan syöjien suuhun kaivatun makean maun.

Illallisista puheenollen, viimekertaisesta kolmen ruokalajin illallisesta on omalla kohdallani jo ihan liian kauan aikaa! Onko jollain teistä tapana kokoontua kaveriporukalla toistenne luokse vuorotellen illallistamaan?

Tarvitset: (6-8 annosta)
200 g minttukrokanttisuklaata
1 rkl öljyä
2 dl vispikermaa
250 g  maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Paloittele noin 150 g suklaata kattilaan ja kaada sekaan öljy. Sulata suklaa vesihauteessa. Nosta tasaiseksi sulanut suklaa kattilassaan hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa sillä välin vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, vaniljajogurtti, sokeri ja vanilliinisokeri. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita myös se rahkan joukkoon. Pilko loput suklaat pieneksi muruksi. Säästä osa muruista annosten koristeluun ja sekoita loput rahkan joukkoon. Kokatessa saattaa myös käydä niin, että muutama pala osuu laaduntarkkailijan parempiin suihin kesken kokkailun. ;)

Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapas herkulliselta, pitää joskus kokeilla:P

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Makeuden lisäksi tämä ohje ansaitsee plussaa sen nopeasta valmistumisesta. :)

  VastaaPoista
 3. Rahka kuulostaa herkulliselta, täytyypä kokeilla!

  Olen valmistanut elämäni aikana vain yhden kerran kolmen ruokalajin illallisen. Tykkään kyllä kokata ja kokeilla kaikkea uutta! Kolmen tuokalajin illallisia pitäisi ehdottomasti harrastaa useammin. :)

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää, että aloitin aamuni tänään paahtoleivällä ja pienellä annoksella kyseistä herkkurahkaa. ;)

  Totta! Kolme ruokalajia voi kuulostaa melko työläältä, mutta hyvillä valinnoilla pystyy valmistamaan maukasta ruokaa hiukan pienemmälläkin vaivalla. :)

  VastaaPoista