22. marraskuuta 2012

Soseutettu linssikeitto


Pitkästä aikaa sosekeittoa meidän taloudessa! Mies ei näihin koske, joten sosekeittoja tulee harvemmin valmistettua, sillä silloin pitää valmistaa myös jotain muuta pöperöä, että molempien vatsat saadaan tyytyväisiksi. Onneksi oma sosekeittohimoni yltyy välillä niin kovaksi, että viis veisaan tuplatyöstä keittiössä ja valmistan ne kaksi ruokaa.

Tällä kertaa keittiössäni käytettiin ensimmäistä kertaa linssejä. Miten minusta tuntuu, että joka viikko otan tuntumaa johonkin uuteen raaka-aineeseen?

Tarvitset:
sipulin
3 valkosipulinkynttä
nokareen voita
200 g luomutomaattimurskaa
0,7 l vettä
2 laakerinlehteä
2 dl punaisia linssejä
2 perunaa
3 porkkanaa
pienen kesäkurpitsan
2 dl kermaa
mustapippuria
chilijauhetta

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voinokareessa kattilan pohjalla. Lisää joukkoon tomaattimurska. Kuumenna seosta hetki ja lisää kattilaan vesi, laakerinlehdet, kuoritut ja pieneksi pilkotut perunat ja porkkanat. Lisää joukkoon kuorineen myös pilkottu kesäkurpitsa. Huuhdo linssit tarvittaessa ja lisää ne kattilaan. Keitä niin kauan, että perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekottimella, lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja annostele keitto lautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti