1. huhtikuuta 2013

Grillikyljet

Niinhän siinä kävi, että pääsiäisen pyhät on vietetty vaakatasossa sohvalla kuumeessa ja nuhanenäisenä. Tänään oli pitkästä aikaa ensimmäinen päivä, kun nenällä pystyi jotain haistamaan, joten lykkäsin uuniin pari yötä marinadissa makoilleet grillikyljet.

Täytyy myöntää, että grillikauden aloittaminen polttelee jo. On ollut suorastaan masentavaa nähdä maakuntalehdissä julkaistuja kuvia, joissa on vertailtu nykyistä lumitilannetta ja havainnollistettu kuvin, miten pitkällä kevät on aiempina vuosina tähä aikaan ollut. Itse en usko siihen, että kevyempien vaatteiden käyttäminen viileinä kevätpäivinä auttaa asiaa yhtään, mutta oma askeleeni kohti kesää olkoot nämä grillikyljet, jotka siis valmistin vielä uunissa.

Tarvitset:
noin 1 kg grillikylkiä

Marinadi:
5 valkosipulinkynttä
1 rosmariininoksa
½ dl fariinisokeria
2 rkl etikkaa
½ dl soijakastiketta
1 rkl savupaprikajauhetta

Paistokastike:
½ dl soijakastiketta
½ dl sweet chili -kastiketta
½ dl fariinisokeria
½ dl vettä

Pilko marinadia varten valkosipulinkynnet ja rosmariininoksa. Sekoita kaikista aineksista tasainen kastike. Kaada se pussiin, jossa säilytät grillikylkiä. Kääntele pussia, jotta marinadi levittyy tasasesti. Anna marinoitua yön yli.

Valmista paistokastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sivele kastiketta marinoitujen grillikylkien pinnalle, ja asettele voidellut kylkipalat uuninkestävään vuokaan. Paista 150 asteessa noin 1 h 45 min. Sivele paiston aikana grillikylkiä kastikkeella pariin otteeseen. Jos kyljet tummuvat paiston aikana liiaksi, peitä ne foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti