10. toukokuuta 2013

Etiketti & ostopäätös


Nyt on koittanut sellaiset päivät vuodessa, jolloin punaviini alkaa maistua kielen päällä hieman tunkkaiselta ja makumieltymykset liikahtavat rapsakoiden valkoviinien suuntaan. Kesää kohti mennään, ja ainakin minä tutkailen innokkaana valkoviinihyllyä uusien löytöjen toivossa. Minulla ei ole minkäänlaista luottoviiniä, joten kokeilen rohkeasti uusia pulloja.

Kurkkaan lähinnä tuotetiedoista, onko kyseessä makkia vai kuiva viini. Listan muilla määreillä ei ole itselleni enää kovin paljon väliä. Seuraava ostokriteeri onkin itselläni melko usein kaunis etiketti. Sillähän ei ole mitään tekemistä maun kanssa ja harvoin tuijottelen pullon kylkeä koko illan samalla kun viiniä siemailen. Jonkin sortin esteetikko sisälläni kuitenkin nauttii kauniista pullosta.

Seuraavaksi luvassa jo ruokapostausta, ei tässä olla miksikään viinikirjoittelijaksi muuttumassa.

Ihanaa perjantaita!

5 kommenttia:

 1. Just noin :) Valkoviini alkaa ehdottomasti maistua punaista paremmin näillä säillä. Tosi ihania valkkareita löytyy luomu-valikoimistakin. Savia Viva mun mielestä yksi kiva luomuviini. Brown Brothersin Dry Muscat (ei muistaakseni luomu) myös kiva, hiukan erilainen ja mausteinen maultaan, mutta aika kiva =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomu on ottanut aikalailla jalansijaa Alkon hyllyillä! Tykkään erityisesti tuliaispulloja hankkiessani ostaa juuri luomuviinejä. :) Savia Viva täytyy laittaa korvan taakse ensi kertaa varten! :)

   Poista
 2. Nam, punaviini on vain niin hyvää! Täällä Saksassa oon pikku hiljaa kuitenkin oppinut juomaan valkoviiniä ja onhan se hyvin kesäinen juoma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla nämä mieltymykset muuttuvat vuodenaikojen mukaan, hauskaa. Saksassa kyllä kelpaa valikoida maan viinivalikoimasta omaa suosikkiaan! :)

   Poista