8. joulukuuta 2013

Omenaglögi

Arkiruuaksi saatan edelleen tehdä makaronilaatikkoa, mutta jouluiset maut ovat hiljalleen hiipimässä keittiööni. Tänään haaveilin joulutortuista, valmistin pannulla paistettuja manteleita ja pyhien aikaan join monta kupillista omenaista glögiä.

Piristävät pakkasasteet ovat tavoittaneet jo länsirannikonkin, joten kuuman glögin juominen ulkoilun päätteeksi kruunaa kauniit talvipäivät. Ensi viikolla ajattelin itsekin aloittaa joululahjojen hankinnan. Tonttupuuhat - mikä ihana syy hymyillä itsekseen!

Tarvitset:
5 dl omenaista valkoviiniä
1 l omenatäysmehua
2 kanelitankoa
n. 3 rkl fariinisokeria (huomioi viinin makeus)
5 tähtianista
1 tl raastettua inkivääriä

Kaada omenamehu kattilaan. Lisää joukkoon kanelitanko, fariinisokeri, tähtianikset ja inkivääriraaste. Kuumenna. Lisää joukkoon valkoviini. Kuumenna uudelleen, mutta älä keitä glögiä sillä kuumuus haihduttaa alkoholin. Voit halutessasi siivilöidä valmiin glögin ennen tarjoilua, mutta esimerkiksi tähtianikset näyttävät kauniilta myös lasissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti